/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Potters Corner nyerte a Grand Nationalt

Mielőtt bárki megijedne, vagy legalábbis furcsállóan kapná fel a fejét, sajnos még nem arról van szó, hogy újraindultak volna a versenyek a szigetországban. A világ egyik legjelentősebb akadályversenyét szombaton kora este futották volna le Aintree-ben, de azt már hetekkel ezelőtt tudni lehetett, hogy erre idén biztosan nem kerül sor, sőt, azóta már jobbára csak a hongkongi, netán a floridai galopp futamokkal kell, hogy beérjék a galopp szerelmesei és a fogadni vágyók. Ezekben a vészterhes és igen nehéz hetekben is van azonban igény a lóversenyre, azokra az eseményekre, melyeket megszoktunk és alig vártunk minden esztendőben, ennek példázata volt a tegnapi virtuális összecsapás.

Nem számít újdonságnak, hogy a számítógépek világában is lefutják például ezt a rangos versenyt is, de valljuk be őszintén, az elmúlt években aligha érdekelt bárkit is komolyabban egy ilyen “csemege”. Változik a világ, a hús-vér sportesemények helyett egyre inkább fókuszba kerülnek a hasonló megoldások, nem csoda hát, hogy tegnap este tízezrek figyelték a monitorok előtt a híres ugrásokkal megbirkózó lovakat. A 2020-as Grand National online változatát a kiváló grafika, élethű ábrázolások és a “valódi” indulók (legalábbis neveiket és a program beállításait tekintve) mellett Stewart Machin állandó verseny kommentátor tette a lehető legélvezetesebbé.

A futamot Potters Corner (18/1) nyerte, a tízéves herélt egyébként utolsó “éles” fellépésén, még karácsony másnapján a Welsh Grand National-ban diadalmaskodott, azaz nem volt esélytelen. Természetesen ugyanis lehetett fogadni a virtuális küzdelemre, méghozzá maximálisan 10 font értékben játékonként. Az átlag tét a hírek szerint 2 angol font volt, de még így is tekintélyes summa (2,6 millió font) folyt be a bukmékerek és fogadóirodák kasszájába, amit azonban teljes egészben továbbítanak jótékony célra, a koronavírus elleni védekezés jegyében. Nagyon népszerű volt tehát britek körében a hétvégi futam, abban alighanem azonban egyetértünk, hogy alig várjuk már az igazi versenyek újraindulását szerte Európában!

 

-sz-

SHARE THIS