/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Otthoni olvasnivaló 6. rész

A koronavírus elleni védekezés és az unaloműzés egyik legjobb formája, ha minden nap lovas vagy lóverseny témájú könyvet olvasunk. Ebben szeretnénk segíteni, így számba vesszük a hazai lovas- és lóversenyéletünk legjobb és legfontosabb könyveit és folyóiratait.

Zsokékrul – Farkasházy Tivadar
A lóversenyrajongó humorista termékeny és nagyon jó tollú író, ezt bizonyítják évtizedek óta kabaré jelenetei és könyvei. A kizárólag csak lovakkal, lovakat szerető emberekkel, lovas szakemberekkel foglalkozó könyve, a 2006-ban megjelent. Már a cím is telitalálat. Széchenyi Lovakrul című munkája ihlette: Zsokékrul – A lóverseny regénye. Az interjúkötet, 38 beszélgetést tartalmaz közel 450 oldalon páratlan képanyaggal.
Izgalmas és pergő beszélgetések, sok ismert és eddig nem, vagy nem jól ismert sztori, kedves történet a lóverseny- és a lovasvilágból. Megszólalnak a hazai lóversenysport nagyjai, Aperianov Zakariás, Kállai Pál, Varga Zoltán, Vas József, a lovassport világából Dallos Gyula, Joe Turi és Lázár testvérek, valamint a közélet legnagyobb lóimádói, Jordán Tamás, Kárpáti György, Kőbán Rita, Koltai Róbert és Nyilasi Tibor.

SHARE THIS