/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 15. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Az egészség a legfontosabb – Molnár Orsolya

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

Nem okoz különösebb gondot, mindent úgy csinálunk, ahogy eddig. A lovakkal és az istállón belüli teendőkkel kapcsolatban is.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

A higieniára mindig odafigyelünk, ez alapvető nálunk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel pedig igyekszünk távolságot tartani egymással.

Milyen munkákkal készülnek a később kezdődő szezonra?

Körülbelül olyan munkákat megyünk, mint februárban és márciusban szoktunk. Nem megyünk velük gyorsabb tempókat, inkább az alapozást folytattuk.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a leállás miatt?

Gyakorlatilag mindenben, az összes telivérrel megvolt már a terv, hogy melyik versenyben fognak futni. Idővel fog kiderülni, hogy mi az, ami ezekből meg tud valósulni.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja az istállót és a tulajdonosokat?

A motivációnk az, hogy lovaink egészségesek, tudnak készülni. Bízunk abban, hogy mindannyian megbetegedés nélkül túlvészeljük ezt az időszakot.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka? Mennyire válik hasznukra a rájuk fordított plusz idő?

Egyelőre semmiben nem változott az ő tréningjük, az intenzív alapozás szintjén voltunk és jelenleg is ez folyik. Mivel mi is nyugodtabban állunk a dolgokhoz-hiszen nincs hova sietni- emiatt ez az időszak véleményem szerint hasznukra válhat.

Mennyire segített a tavaly év végén felvett életpálya modell összegek visszamenőleges kifizetése?

Nagy segítség volt számunkra, ebben a sportban minden pénzt van hova tenni. Mi közösen összefogva készítettünk egy jártatógépet, ez sokban megkönnyíti a munkánkat. A kapott összeget így visszaforgatjuk, általában a takarmányra, vagy egyéb a lovakkal kapcsolatos kiadásra.

Ki a legmegbízhatóbb tulajdonosa?

Minden tulajdonosunk egyaránt megbízható, rendületlenül hiszek bennük és remélem, hogy ők is bennem!

 

SHARE THIS