/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 18. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Csak előre – Tormási Gyula

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

Ebben véleményem szerint nincs változás, ugyanannyi teendő van, mint eddig és ugyanúgy el kell végezni. Jelenleg mindent úgy csinálunk, ahogy a járvány előtt.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

Igyekszünk kellő távolságot tartani egymástól, emellett rendszeresen mosunk kezet és a használt eszközök tisztítására is nagyobb figyelmet fordítunk.

Milyen munkákkal készülnek a később kezdődő szezonra?

Mivel minden időpont bizonytalan, így közepes alapmunkát végzünk a telivérekkel jelenleg, azért, hogy ne pörgessék túl magukat. Megpróbálom kondícióban tartani őket, ezáltal elég lesz 1-2 hét a versenyekre való felkészülésre.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a leállás miatt?

Mindössze annyiban, hogy nincs intenzív felkészítés a versenyekre.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket és a tulajdonost?

A tulajdonosok fejével nem tudok gondolkozni, ahány ember annyiféle motiváció. Én azért tartok ki, mert ez az életem, bármi történik, menni kell előre.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka? Mennyire válik hasznukra a rájuk fordított plusz idő?

A nálam idomításban álló kétévesekkel változatlanul készülök, szerencsére volt és van is időnk rájuk. A személyzet létszámát tekintve pedig kifejezetten előnyös helyzetben vagyunk.

Nőtt a nálad lévő amatőrök száma?

Az amatőrök száma nálam állandó, viszont nagy segítségemre vannak jelenleg is. Most van idejük arra, hogy szinte mindennap lejárjanak az istállóba és segítsenek a lovak körüli teendőkben.

SHARE THIS