/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 22. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Ugyanúgy, ahogy eddig – Székely Károly

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

Nagyon sajnálatos ez az egészségügyi veszélyhelyzet. Nálunk nem okoz problémát a napi szintű munkában, minden megy a maga útján úgy, ahogy eddig is.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

Tanyán élek, itt is folynak a tréningek, így gyakorlatilag el vagyok szigetelve mindenkitől. Természetesen az egészségügyi követelményeknek maximálisan eleget tettünk eddig is és ezután is így lesz.

Milyen munkákkal készülnek a később kezdődő szezonra?

Szerencsére a lovaink jól dolgoznak, tartjuk velük a hosszú munkákat, gyorsabb tempót nem megyünk. Mivel az alapozás megvolt, így nem okoz majd problémát, ha egy-két héten belül versenyre kell majd készülnünk velük.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a későbbi kezdés miatt?

Nálunk nem sok minden változott, rugalmasan kezeljük a helyzetet. Elsősorban az ugró versenyekre készülünk.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket és a tulajdonosokat?

Minket főként a versenyszellem motivál. Szeretnénk hasonló eredményeket elérni, mint a tavalyi szezonban, emellett természetesen a champion cím elnyerése is kitűzött cél. Örülnénk, ha Gr1 besorolású versenyben is tudnánk majd indulni, terveink között van a nemzetközi élvonalba kerülés, ez nekünk és a magyar lóversenynek is egyaránt fontos.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka? Mennyire válik hasznukra a rájuk fordított plusz idő?

Ritkán van nálam idomításban kétéves, viszont mi eleve sok időt fordítunk rájuk. Azt vallom, hogy hosszú távra kell velük tervezni, így eleinte lassú terepmunkákat mennek, öreg lóval dolgoznak együtt. Fontos, hogy személyes kapcsolatot alakítsunk ki velük!

Ki a legmegbízhatóbb tulajdonosa?

Minden tulajdonosom egyaránt megbízható, a legjobbat szeretnék kihozni a jelenlegi helyzetből, csak dicsérni tudom őket!

 

SHARE THIS