/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 23. rész

 

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Mindig a jót látni – Bihari Alexandra

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

A kialakult sajnálatos helyzet valójában nekem kapóra jött, ezalatt az eltolt kezdést értem. Mivel a téli időszakban sokat versenyeztem az Emirátusokban, így kissé elmaradtam az alapozó tréninggel. Tudtam, hogy a kapunyitón biztosan nem fogok tudni a lovaimmal starthoz állni, így már megvan az esélyem rá.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

Szerencsére ezzel nem kell sokat foglalkoznom, mivel kicsi az istálló, egyetlen benti emberem van. Mindenki elvégzi a saját munkáját a saját idejében és tempójában. Véleményem szerint így tudjuk egymást a legjobban megóvni a vírustól.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a leállás miatt?

A változtatásokat szerencsésnek tartom a háromévesem tekintetében. Tavaly, amikor megvettem óriási reményeket fűztem hozzá. Sajnos a télen megsérült, lesántult és nyergelni sem tudtam márciusig. Ekkor úgy tűnt a derby álmok szerte foszlottak. Most már rendben van, gyönyörűen dolgozik és a tervek szerint a Derby időpontja is tolódik. Mivel ő az első saját nevelésű csikóm, már nagyon várom, hogy egyáltalán starthoz tudjon állni.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket és a tulajdonosokat?

Egyre jobb híreket lehet hallani globálisan arról, hogy kezd visszatérni az élet szépen lassan bizonyos szektorokba. A nemzetközi lóverseny élet is megindul hamarosan, az én motivációm nem csökkent a vírus miatt. Mivel mind a három lovam saját, szerencsére attól sem kell félnem, hogy bármely tulajdonosom megunná a várakozást. Alapvetően nem szeretem elkapkodni a dolgokat, úgy fogom fel, hogy nyertem egy hónapot, hogy behozhassam a téli lemaradást.

Miben kell módosítani a tréningmódszereken az eddigiekhez képest?

Ebben a bizonytalan helyzetben nem sietek, hiszen nem látom értelmét a stresszes, feszített tempónak. Ha nem az első versenynapon állunk starthoz, hanem a második hétvégén, akkor sem veszítettem semmit.

Hány amatőr lovasra számíthatnak? 

Vannak tehetséges amatőr lovasaim, akik egyre ügyesebbek és sokat segítenek az istálló körüli munkában és a tréningekben, viszont nem érzem rajtuk a tüzet, hogy versenyezni szeretnének.

Mennyire segített a tavaly év végén felvett életpálya modell összegek visszamenőleges kifizetése?

Hatalmas segítség volt, és óriási motivációt adott a téli verseny és versenydíj mentes időszakban. Ez egy olyan összeg volt sokak számára, amit nem egy nap alatt költöttek el, mint egy versenyszázalékot. Sokan ezzel az életszínvonalukat tudták javítani, ami elengedhetetlen egy olyan ember fejlődése számára aki az életét ennek a sportnak szenteli!

Fotó forrása: Juhász Zsóka

SHARE THIS