/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Futtatói interjú Szegedi Istvánnal

Ezen a héten Szegedi Istvánt kérdeztük agaras múltjáról, eddigi pályafutásáról. Elöljáróban mondj kérlek egy pár szót magadról.

Szegedi István vagyok, Békés megyében, Sarkadon élek a családommal, feleségemmel és két tizenéves fiammal. Egyéni vállalkozóként dolgozom, kőműves vagyok. Az állatokat mindig is nagyon szerettem, de agarat csak 18 éves koromban láttam először, ami szerelem is lett első látásra. Édesapám akkoriban még nem engedte, hogy vegyek egyet, de aztán 1995-ben eljött az idő és megvettem életem első törzskönyves angol agarát, majd „Gepárd” kennel név alatt le is hoztam egy almot.

Akkor te sem tegnap kezdted az agarazást, hova jártál eddig versenyezni?

A 2000-es évek elején egy darabig Isaszegre jártam, de anyagi gondok miatt sajnos abba kellett hagynom egy időre. 2017-ben tudtam újra kezdeni a versenyzést, azóta viszont folyamatosan járok Isaszegre, illetve néhány alkalommal a Kincsem Parkban is futtattam az egyenes pályán. Isaszegen valahogy nehezen jöttek az eredmények, idő kellett, míg megtanultam az agárral bánni…

Milyen eredményeket értél el eddigi pályafutásod alatt?

Első nagyobb eredményem, hogy Holló nevű kutyám /Sweeping Lights Raven/ megnyerte a May tropyt 2019-ben, majd Amy /Big Blood Amy/ megnyerte Czech Derby Consolation futamát, illetve a European Derby-t is Isaszegen. Tavaly decemberben mindhárom, az új ovális pályán rendezett versenyen részt vettem, ahol nagy örömömre kiváló eredményeket sikerült elérnem, így ezeket egybevetve megindult a bizakodásom is.
Eddig mindig vettem a kiskutyákat, akik aztán nálam lettek verseny agarak, de idővel szeretnék tenyészteni is, mert megítélésem szerint van egy pár kiváló tenyészteni való szukám.

Kikkel láthatunk majd a 2020-as szezonban az új Agárstadionban?

A 2020-as évben 3 agárral szeretnék versenyezni. Kettőt már ismer is a közönség; Sweeping Lights Raven-t /Jaxx on Fantazy x Gizmo Diamond/ és Big Blood Amy-t /Kengyelfuto Magnézium x Kengyelfuto Jennifer/. A harmadik kutyám egy 1 éves szuka, Stemgrove White Lady /Makesift x Judy Jaxxon/ egy új reménység, akit reményeim szerint augusztusban már pályára is tudok állítani.

SHARE THIS