/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Victory Knick Svédországban remekelt

A nemrég külföldi tréningbe került Victory Knick csodás negyedik helyezést szerzett vasárnap a svédországi Solvallában. Tulajdonosát, Pekker Györgyöt kérdeztük a versenyről és a további tervekről.

Mikor és hogyan került a Victory Knick külfödi tréningbe?
– Március 28-án vittem ki Németországba, egy Berlin közelében dolgozó német idomárhoz. A lovat korábban Svédországból vásároltam jó kinti eredményei alapján. Svéd származása és a korábbi kinti formái miatt a lónak minden adottsága megvolt ahhoz, hogy külföldi versenyeken is jól szerepeljen. A Németországban töltött közel egy hónap után most jött el az ideje, hogy a német tréner kihozza versenyben. Szerencsére a skandináv országban végig volt a járvány ellenére versenyzés, így ez sem volt akadály.

Milyen állapotban várta a startot VK? Miért pont Solvallában hozták ki?
– A ló hétről hétre egyre jobban dolgozott, majd a negyedik hét végén a német tréner említette, hogy van egy svéd kirendeltsége és mivel a ló is svédországi születésű, ezért meg lehetne próbálni az ottani versenyekben is.
Volt egy számára kinézett jobb verseny is korábban, de az sajnos nem jött össze, mert a bürokrácia nem volt egyszerű, a svédeknél ismét nyilvántartásba kellett venni stb. így  arról lecsúsztunk. Ez a vasárnapi verseny végül összejött, ami sajnos nem volt számára teljesen ideális.

Milyen esélyekkel állt starthoz?
– Elég szerény esélyekkel indult a szaklapok és a játék alapján is. A pesti formákat nem lehet vagy csak nagyon nehezen lehet összehasonlítani a svédekkel. A startszám sem volt talán ideális, második soros volt.  Mi úgy számoltuk, hogy mivel a tréner most hajtotta először ez a verseny legyen egy próba, aztán majd meglátjuk hogyan tovább.

Milyen volt a verseny lefolyása?
– Tízes volt a startszámunk, a mezőny hátsó részébe sorolt vele az idomárhajtó és várta, hogy mi fog történni, hogy alakul a futam. Ahogy említettem, nem volt egy tiszta verseny, a futam közepén volt egy balesetveszélyes szituáció, kis híján fel is buktak előttem. Bele kellett fogni, lassítani és nagy ívben kerülni. Ez a  helyzet nagyban hátráltatta őt és néhány más lovat is. Ezt követően azonban nagyon jól ment, a befutóban jól újított és negyediknek jött fel 13,7-es kilométer átlaggal. Nagyon biztató volt a teljesítménye, nem vártam ilyen jó helyre.

Mikor és hol láthatjuk ismét őt futni?
– Várhatóan tíz nap múlva fog újra starthoz állni. A helyszín még kérdéses, mert több lehetőség van futásra, viszont rengeteg a ló is, így pénznyeremény és egyéb pontszabályok alapján döntik el, hogy ki indulhat egy futamban és ki nem. Nekünk még szerényebb lehetőségeink vannak, ezért még kérdéses, hogy hol fog futni.

Hosszabb távú külföldi tervek? Látjuk még a Kincsem Parkban?
– Ideiglenes kiviteli engedéllyel tartózkodik most Svédországban és körülbelül másfél hónap múlva visszatér Berlinbe, így a tervek szerint Németországban is fog futni. Remélem hamarosan nálunk is megindul az élet, meglátjuk, hogy mit hoz a jövő!

 

A verseny videója:
http://www.swedishhorseracing.com/replays/race/#/20200426-solvalla/4/

 

 

 

SHARE THIS