/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 2. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Jó csapattal minden lehetséges – Jozef Parigal

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Kilenc éve kezdtem el dolgozni Magyarországon Jozef Rosival idomárnál. A kezdetek kezdetén a lovasiskolában ő volt a tanárom, ez megadta mindennek az alapját.

Kit tart példaképének?

Nem is kérdés, hogy Frankie Dettori számomra a követendő példa, az ő teljesítménye elképesztő mind a mai napig!

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Mindig is szerettem volna lovakkal dolgozni, ezért lovas szakképző iskolába jelentkeztem, hogy bővítsem a tudásomat. Ekkor már nagyon megtetszett ez a világ, innen pedig minden ment a maga útján. Egy idő után úgy éreztem, hogy szeretném magam versenyben is kipróbálni a tréning munkák mellett.

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

A többszörös champion zsoké és idomár Stanislav Georgiev istállójában vállaltam munkát. Egy igazán jó csapat alakult ki itt, mindenkinek a ló a legfontosabb, nagy odafigyeléssel dolgozunk velük.

Van-e már kedvenc kétévese?

Jelenleg 23 kétéves készül a szezonra, szerencsére mindegyikkel jól kijövök a közös munkák során. Konkrét kedvencet még nem tudnék mondani.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

Véleményem szerint több kiemelkedő hároméves is erősíti az istállót. Egy szürke kancát szeretnék megemlíteni, ő Dawn Hill, versenyben még nem futott, de nagyon tetszetősen mozog, mellette Oba Hara teljesítményére is kíváncsi leszek.

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Az összes versenyem szép emlék számomra, természetesen azok a kedvenceim, amelyekben sikerült jó eredményt elérnem. Emellett voltam már utánpótlás champion a Kincsem Parkban, természetesen ez az emlék is az élen jár.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

A munka ugyanúgy zajlik, ahogy eddig. Dolgozunk a telivérekkel és várjuk, hogy elkezdődjenek a versenyek!

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Szeretnék minél több versenyt nyerni, jó eredményeket elérni és kihozni magamból a maximumot. A hosszútávú terveim között pedig a Derby győzelem és a champion cím elnyerése szerepel. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy ezek meg is valósuljanak!

Fotó forrása: Sanja Racic Koblar

SHARE THIS