/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 3. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Újult erővel – Kriskó Norbert

Mióta dolgozol a lóversenysportban?

Már kiskorom óta jelen vannak az életemben a lovak, telivérekkel 2013-ban kezdtem el dolgozni Ribárszki Sándor idomárnál. Ahogy az lenni szokott, megfogott az alagi pálya semmivel sem összehasonlítható hangulata, így maradtam.

Kit tartasz példaképednek?

Példaképem egyértelműen Frankie Dettori, azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Az ő munkássága és elhivatottsága példaértékű számomra.

Miért döntöttél úgy, hogy zsoké leszel?

Először díjugratással kezdtem, már ekkor nagyon tetszett nekem a sebesség, így a galopp sport sokkal jobban motivált, emellett a testalkatom is megfelelő volt hozzá.

Melyik istállónál dolgozol jelenleg?

Jelenleg Zala Csaba idomár csapatát erősítem, sok szép emlék köt ehhez az istállóhoz. Jó eredményeket sikerült itt elérnem pár évvel ezelőtt.

Van-e már kedvenc kétévese?

Van egy számomra kedves kétéves, a többszörös Kincsem Díj nyerő, külföldön is eredményesen futó Seperate Opinion csikója, Scatman. Bízom benne, hogy hasonló eredményeket fog elérni, mint az anyja.

Kit tartasz az istállód legjobb háromévesének?

Erősnek tűnik a hároméves évjáratunk, de ezt a pályán is bizonyítani kell! Én két kedvencet tudnék kiemelni, ők Ayers Rock és Odin. Remélem, hogy hozzák azt a teljesítményt versenyben is, amit munkában mutatnak.

Melyik a legkedvesebb verseny emléked?

A négy évvel ezelőtti Totalizatőr Hendikepben aratott győzelmem Rikattal, pályarekordot futva.

Melyik volt számodra a legmeghatározóbb győzelem?

A család lovával, a szürke Radio Ga Ga-val való közös győzelmem a Bárdosi György Emlékverseny Hendikepben.

Mik a jövőbeli terveid?

A jövőben szeretnék mindenképpen itthon maradni, szeretem ezt a pályát, a versenyek hangulatát!

Milyen hatással van a munkádra a mostani helyzet?

Nem tapasztaltam nagy változást, személy szerint kicsit szomorúvá tesz, hogy a téli kemény munkánkat még nem tudtuk kamatoztatni, de remélem hamarosan sor kerül erre is!

Mit szeretnél elérni idén és a karriered során?

Tavaly és tavalyelőtt sajnos nem voltam a legjobb állapotban magánéleti problémák miatt. Idén minden erőmmel azon leszek, hogy minél több versenyt tudjak nyerni! Szerencsére már más istállóktól is kaptam felkérést kiemelt versenyekre, bízom benne, hogy megmutathatom mit tudok. Szeretnék nemzetközi szinten is nyeregbe szállni a jövőben, természetesen nagy álmom a Derby győzelem is!

Pár nappal ezelőtt súlyos balesetet szenvedtél. Mi történt pontosan?

Pénteken reggel az első lot lovaglása után lemostuk a kétéveseket, majd legeltettük őket. Eközben az a telivér, aki az én kezemben volt felágaskodott, majd mindkét lábával lecsapott. Az egyik ütés a fejem tetejét érte, a másik az alsó ajkamat. Köszönhetően a többiek gyors lélekjelenlétének gyorsan kórházba vittek, ahol ellátták a sérüléseimet, hétfőn távoztam.

Mikor tudsz majd ismét munkába állni?

Az első utam természetesen a lovakhoz vezetett, elkísértem a barátnőmet munkába. Itt megálljt kellett volna parancsolnom magamnak, de nem bírtam nézni, ahogy ők dolgoznak velük én pedig nem veszek részt a munkálatokban, így két kedvenc lovamra felültem. Fokozatosan igyekszem emelni a lotok számát. Próbálok visszaszokni a mindennapokba, nagyon hálás vagyok azért, hogy nem esett nagyobb bajom!

SHARE THIS