/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 4. rész

 

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Megszeretni és itt ragadni – Fejes Lajos

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

A karrierem 1990-ben kezdődött Kedves Józsefnél, ahol akkoriban Varga Miklós volt az abrakmester, nagy segítségemre voltak mindketten. Eleinte csak lovat vezettem, majd munkában is felülhettem rájuk, végül versenyben is nyeregbe szálltam.

Kit tart példaképének?

Erre a kérdésre a válaszom egyértelmű, édesapámat tartom a példaképemnek, aki remek versenylovas volt!

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Ha őszinte szeretnék lenni, akkor nem akartam zsoké lenni, mindössze nagyon szerettem a lovakat. Már akkor is nehéz voltam, emellett a magasságom sem volt ideális hozzá. Ahogy telt az idő, egyre többen biztattak, hogy csak egyszer próbáljam ki milyen versenyben nyeregbe szállni. Aztán megnyertem az elsőt Pető Sándornak hála, majd a negyvenediket és itt ragadtam.

 

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

Mióta hazajöttem Angliából Csupor Ferenc idomárnál helyezkedtem el.

Van-e már kedvenc kétévese?

Nincs még kedvencem, ez amiatt is van, hogy a gyerekek, az amatőrök imádják őket lovagolni. Majd a gyorsabb munkák alkalmával felülök rájuk, így könnyebb is lesz választ adni erre a kérdésre.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

Nem tudok kiemelni senkit. Nagy versenyekre még nincs terv, hogy kit hova nevezünk. Több jó háromévesünk van, Sorsfordító az, akiben látom a fantáziát, tavaly még nem tudott starthoz állni, remélem idén beteljesíti a hozzá fűzött reményeimet.

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Sok olyan van, ami számomra kedves. Ilyen a 2018-as Imperiál Díj győzelmem Capitaine Fregate-tal. Sokan azt mondták, hogy nem fogja bírni a távot, de én éreztem rajta munkában, hogy nem lesz vele gondja, így oda is készítettük Csupor Ferenccel.

Melyik volt számára a legmeghatározóbb győzelem?

Talán a legelső győzelmem. Hatalmas lökést adott és ez elkísér egészen a mai napig.

Mik a jövőbeli tervei?

Addig lovagolok, ameddig fizikálisan bírom, aztán meglátjuk hogyan tovább.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

Véleményem szerint anyagilag mindenkinek nehéz ez az állapot. Nehéz úgy készíteni a lovakat, hogy még sok a kérdéses pont a jelenlegi helyzet függvényében.

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

A befektetett energiát szeretném viszontlátni, nekem ez a legfontosabb. Okozzon örömöt és lássam az eredményét annak, amiért dolgozom.

Fotó forrása: Juhász Zsóka

SHARE THIS