/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 5. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Piros-fehér jövőkép – Nagy Polett

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Kiskorom óta lovak között vagyok édesapámnak és családomnak köszönhetően. A gimnázium alatt is minden egyes nap nyeregben ültem! Hivatásszerűen az érettségi megszerzése után, 2017-ben kezdtem el munkában lovagolni.

Kit tart példaképének?

Sok jó lovast szeretek, de a Melbourne Cup nyerő Michelle Payne az egyik legnagyobb példaképem.

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Gyermekkoromban versenyszerűen triatlonoztam, de ahogy felnőttem egyre jobban a lovaknak szenteltem a figyelmemet, kiemelten a telivéreknek. Szerettem volna kipróbálni magam versenyben is a munkák után, így kezdődött minden.

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

Jelenleg Kovács-Bakos Szilvia istállójában dolgozom, itt állnak tréningben saját tulajdonban lévő Esztergomi Istálló lovai is.

Van-e már kedvenc kétévese az idei évjáratból?

Rögtön kettőt is szeretnék megemlíteni. Az egyikük Rosa Sham, egy Hunter’s Light apaságú francia import kanca, a másik pedig egy magyar tenyésztésű Milestone apaságú méncsikó. Gyakran ülök rajtuk a munkák során, már most a szívemhez nőttek, remélem a versenypályán is megmutatják mit tudnak.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

Természetesen a saját lovaink felé húz a szívem az ilyen kérdésekben, így Ashtában bízom. De, hogy ne csak az elfogultság szóljon belőlem a tavalyi formái alapján nagy reményeket fűz az istálló Silver Pepperhez.

Melyik a legkedvesebb versenye?

Tavaly sajnos a szezon elején súlyos sérülést szenvedtem az egyik versenyem előtt. Szerencsére teljesen felépültem és a nehéz időszakban is a lovaglás motivált. Ezen időszak után Just Mine nevű lovammal sikerült győzelmet aratnunk, így talán ezt mondanám a legszebb pillanatnak.

Mik a jövőbeli tervei?

Először is nagy vágyam, hogy utánpótlás champion legyek, remélem sikerül is beteljesítenem ezt, mindent meg fogok tenni érte. Emellett pedig mint minden fiatal lovasnak, nekem is a 40. győzelem lebeg a szemem előtt.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

Sokban nem változott, ugyanúgy dolgozunk a lovakkal. Természetesen jobban odafigyelünk a higiéniára és betartjuk a jelenlegi helyzet miatt hozott szabályokat. Remélem hamarosan a versenyek is indulnak!

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Szeretnék egyszer piros-fehér csíkos dresszben a Magyar Derby-ben starthoz állni! Ez nagy megtiszteltetés és öröm lenne számomra, meglátjuk mit hoz a jövő!

Fotó forrása: Juhász Zsóka

SHARE THIS