/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 8. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Tervezni, megvalósítani – Gönczi Rebeka

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Gajdos Zsoltnál kezdtem 2012-ben, mint amatőr, majd 2014 nyarán már versenyben is nyeregbe ülhettem.

Kit tart példaképének?

Nagy példaképem Frankie Dettori és Christophe Soumillon. Elképesztő az a teljesítmény, amit versenyről versenyre nyújt a két sportember.

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Már egészen pici koromban elvarázsoltak a lovak, gyermekként lehetőséget kaptam arra, hogy részt vegyek a Kishuszár Vágtán. Ezzel párhuzamosan Gajdos Zsolt már 1-2 telivérre is felültetett. Bár a pónim hátán nem értünk el nagy sikereket, mégis annyira magával ragadott a versenyzés, a telivérek gyorsasága, jelleme és kivételes intelligenciája, hogy teljesen a galopp szerelmesévé váltam.

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

Jelenleg Pető Sándor idomárnál lovagolok, ahol megbecsült tagja vagyok az istállónak.

Van-e már kedvenc kétévese?

Jelenleg négy kétéves áll az istállóban, kifejezett kedvencem még nincs, de magamat ismerve hamarosan már lesz.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

Személy szerint az aranyszőrű Marlont tartom a legígéretesebbnek. Kétévesen is többször bizonyított, reméljük, hogy idén még nagyobb örömöket fogunk együtt átélni!

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Ez nagyon nehéz kérdés, mert mindegyik kedves marad az ember számára, természetesen nem csak a győzelmek, de az értékes helyezések is. Ha mégis ki kellene emelnem egyet, az a 97. Magyar Derby lenne Lilivel. Ezt soha nem fogom elfelejteni!

Melyik volt számára a legmeghatározóbb győzelem?

A legmeghatározóbb győzelmem is ennek a csodálatos kancának a nevéhez fűződik, a 2019-es Magyar Kancadíjban szerzett első hely.

Mik a jövőbeli tervei?

A terveimet mindig szeretem megtartani magamnak és csendben megvalósítani őket. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyenek hosszú-és rövidtávú céljaim is. Ezek mindig segítenek abban, hogy ne térjek le az álmaimhoz vezető útról, még akkor sem, ha időnként göröngyössé válik.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzetet?

A jelenlegi helyzetben is igyekszem megtartani a harmóniát a lovaglás és az egyetem között. A lovakkal szerencsére ugyanúgy tudtunk dolgozni, de a versenyek hiánya mindannyiunkat megviselt, viszont hamarosan már újra ott lehetünk, ahol a legjobban szeretünk lenni, a versenypályán.

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Mint minden évben, idén is szeretnék minél több futamban elsőként átérni a célon és minél több kiemelt versenyben értékes helyezéseket szerezni. Szerintem a legtöbb zsoké vágyai között szerepel a Magyar Derby győzelem, nekem is egy hatalmas álmom válna vele valóra!

 

Fotók forrása: Zsanett Berta-Photo Finish, Juhász Tiborné Zsóka

SHARE THIS