/ by /   Hazai ügető hírek / 0 comments

Készen állunk a startra – Fazekas Imre

A hétvégén zárt kapuk mögött újraindul a lóverseny szezon. Megkérdeztük a trénereket, az várva várt start fényében hogyan készülnek az első megmérettetésekre. Fazekas Imrével beszélgettünk.

A Kormány néhány napja rendeletben fogalmazta meg a sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedéseket. Döntött a zárt kapus események újra indulásról és kimondta, hogy a lóversenyt sportesemények kell tekinteni. Így zöld lámpát kapott az újraindulásra. Mire gondolt először a hír hallatán?
– Nagyon örültünk neki, hogy végre újra elkezdődhetnek a versenyek. Mi hónapok óta készülünk, nem állítottuk le a lovakat. Arra gondoltam, hogy bármikor újra indulhat a versenyszezon, ezért a lovaknak startra készen kell lennie.

Hány lóval készül az első versenynapra? Emeljen ki belőle néhányat! Kiket láthatunk az istállóból futni az első hetekben?
– Kvalifikációval és próbafutammal együtt a tervek szerint körülbelül tíz lovunk fog indulni, de ez még a versenyektől is függ, hiszen elég sok induló van. Akiket valószínű láthatnak majd futni, Aurum Ville, Áronville, Vesna, Briliáns BD, Aurora. Kvalifikációban fut egy csikónk, Coco Chanel, a próbafutamban Bazsiville és Blue Moon, a nyeretlenben pedig Bo Capar és Bizony ám.

Miben változott az elképzelés így, hogy megvan a konkrét időpont? Milyen munkákkal készülnek?
– Tulajdonképpen nem változott semmi, mert a megfelelő alapozást elvégeztük, folyamatosan készültünk és csak arra vártunk, hogy szabad utat kapjunk, hogy versenyezhessünk.

Kik lehetnek a következő nagydíjak és klasszikus versenyek esélyesei az istállóban? Hogy látja az augusztus 20-i Derby hétvégét?
– A Derbyre két lóval készülünk, Aurum Ville-el és Áronville-el. Van egy nagy reménységű háromévesünk, Bazsiville, Longines pedig készül a számára megfelelő versenyekre.

Hogy mozognak az öreg lovak?
– Egészséges mindegyik és jó formában vannak, reméljük ez így is marad.

Mennyire várják már a lótulajdonos az újraindulást?
– Izgatottak ők is, várják az indulást, szeretnék már a lovaikat versenyben látni. De egyelőre ők még csak online közvetítésen keresztül nézhetik a futamokat.

SHARE THIS