/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 11. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Új szerepben – Bakos Gábor

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Orosházán nőttem fel, itt ismerkedtem meg a lovakkal, mivel itt van lóversenypálya a sportágválasztás könnyen ment. Budapestre 2002-ben költöztem, azóta az alagi pályán töltöm mindennapjaimat, közel két évtizede lovagolok versenyszerűen.

Kit tart példaképének?

Konkrét példaképem nincsen, de természetesen több zsokét is fel tudnék sorolni, akiknek a teljesítménye mind a mai napig példaértékű. Innen nyerem a motivációmat, emellett pedig szeretném magamból kihozni a maximumot!

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Először a díjugratásba kóstoltam bele, de Puskás József orosházi tréner tanácsát megfogadva átnyergeltem a galoppra. Szerencsére a testalkatom és súlyom is ideális hozzá, nagyon örülök, hogy így döntöttem.

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

A 2019-es év végén az a megtiszteltetés ért, hogy a Bársony család megkeresett egy ajánlattal, amivel éltem, így a 2020-as szezonra már idomár-lovas engedéllyel készülök.

Van-e már kedvenc kétévese?

Jelenleg négy kétéves áll az idomításomban, mindegyikükről elmondható, hogy tetszetősen mozog, látok bennük fantáziát.

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Az elmúlt években sík-és gát versenyekben is indultam, minden versenyemre szívesen emlékszem vissza. Voltam utánpótlás lovas és ugró champion is. Diplomatával sok jó versenyben vettem részt itthon és külföldön egyaránt. Nem tudnék olyan versenyt mondani, ami mindent vinne, így nincs olyan, amit külön ki szeretnék emelni.

Melyik volt számára a legmeghatározóbb győzelem?

Azt hiszem, hogy nem lesz meglepő a válaszom. Mint szinte minden zsoké életében, nekem is a 40. győzelmem volt a legmeghatározóbb!

Mik a jövőbeli tervei?

Szeretnék minél eredményesebben szerepelni az összes versenyben, ahol lehetőséget kapok. Mivel idén először idomárként is részt veszek a versenynapokon, így természetesen az általam készített lovakkal is szeretnék minél jobb eredményeket elérni.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

Szerencsére különösebb hatása nincsen, nagyon örülök, hogy már tudjuk a szezon kezdetének időpontját! Az alapvető higiéniára pedig mindig odafigyelünk.

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Idén is fő az egészség, emellett pedig szeretnék minél több versenyben helytállni. A kitűzött céljaim közül hiányzik még egy Derby győzelem, így természetesen ez is a terveim között szerepel. Idén, mint tréner felelősséggel tartozom a rám bízott lovakért, nagy hangsúlyt fektetek a felkészítésükre, egészségükre. Bízom benne, hogy hosszútávon is eredményesen fogunk szerepelni velük.

Fotó forrása: Jazy Team

SHARE THIS