/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Készen állunk a startra – Jozef Rosival

A Kormány néhány napja rendeletben fogalmazta meg a sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedéseket. Döntött a zárt kapus események újra indulásról és kimondta, hogy a lóversenyt sportesemények kell tekinteni. Így zöld lámpát kapott az újraindulásra.

Mire gondolt először a hír hallatán?

Természetesen nagy örömmel töltött el a hír, hiszen erre vártunk mindannyian! A lovakkal folyamatosan dolgoztunk, így ők is készen állnak a versenyekre.

Hány lóval készül az első versenynapra? Emeljen ki belőle néhányat!

Jelenleg három idomításomban álló lóval készülünk az első napra, de még semmi sem biztos, így konkrétumot nem tudok mondani.

Kiket láthatunk az istállóból futni az első hetekben?

Terveim szerint az első hetekben a hároméves Bramastra fog starthoz állni, a tavalyi futásai alapján nagy bizalmat fektetek belé, szeretnék neki egy felhozóversenyt a Hazafi Díj előtt. A hűséges Botaniste 1900 méterre fog futni, a szürke Rebelliously pedig 1400 méteren.

Miben változott az elképzelés így, hogy megvan a konkrét időpont?

Gyakorlatilag semmiben nem változott, hiszen a munka ugyanúgy folyt, mindössze a startra vártunk!

Milyen munkákkal készülnek?

Versenyfüggő mindegyik ló esetében. A háromévesek 1600 méteren dolgoznak, fokozatosan haladunk velük annak érdekében, hogy a hosszabb távot is bírják. Az idősebb lovak változatlan munkát kapnak ahhoz képest, ahogy az évek alatt dolgoztunk velük, hiszen nekik már megvan a számukra kedvező táv. Mivel eddig is alapozó-és kondíció munkákat kaptak, így elég volt nekik pár gyorsmunka. 

Kik lehetnek a következő nagydíjak és klasszikus versenyek esélyesei az istállóban?

Jelenleg a németországi importot, Bramastra-t mondanám. Fejhosszal lett második Pozsonyban, hazai pályán is jó eredményekkel zárta a 2019-es szezont.

Hogy látja az augusztus 20-i Derby hétvégét?

Véleményem szerint még nagyon távoli ahhoz, hogy érdemben bármit tudjak róla mondani. Majd meglátjuk mit hoz a jövő!

Ki volt a legmegbízhatóbb lovasa és lovásza az újrakezdésig?

Mivel kis istállóként működünk, így a csapatunk is nagyon családias. A tervek szerint Osztényi Zoltán gáton fog versenyezni lovainkkal, amatőrként pedig Dickinson Judit képviseli az istállót, mellette Marcsó Leila is besegít nálam, illetve Tormási Gyulánál is. Mindenki megbízható, lelkiismeretes, így senkit nem szeretnék kiemelni.

Mennyire várják már a lótulajdonosok az újraindulást?

Mindannyian nagyon várják, természetesen mindenki szeretett volna részt venni a versenynapokon, de a járványhelyzet mindent felülír. Hosszú időszak volt ez, de szerencsére már csak pár nap és ismét a Kincsem Parkban lehetünk!

Fotó forrása: Kovács Gábor

SHARE THIS