/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Családi szerelem- Interjú Demjén Tamással

Mondj egy pár szót kérlek magadról, mivel foglalkozol a hétköznapokban?
Demjén Tamás vagyok, egy Szabolcs megyei kis faluban, Rétközberencsen élünk a családunkkal. A hétköznapokban egy távközlés technikai cégnél dolgozom, mint hálózatszerelő.

Hogy kerültek képbe nálad az agarak?
Az agarak édesapám, Demjén László által gyermekoromtól folyamatosan részesei a mindennapjaimnak. Nem emlékszem már pontosan minden agarunkra, de azt tudom, hogy az első kutyánk, aki versenyben indult Tico Fless Riky volt, akivel már az első versenyét sikerült édesapámnak megnyernie. Aztán jöttek-mentek az agarak, de az első igazán említésre méltó kutyánk Fehérhegyi Futó Nikit volt. Vele már több versenyt is megnyertünk Isaszegen és Rábapatonán. Szerintem rá lehetünk a legbüszkébbek, mivel ő volt 2003 Magyar Bajnoka. Ezt követően is volt minden évben aktív versenykutyánk, akikkel el is értünk kisebb nagyobb sikereket 480m-en és 275m-en is, A1 és S1 kategóriás versenyeken.

Idén kikkel készültök a Kincsem Parkban versenyezni?
Az idei évet elsősorban Tico Fless Jessy-re építjük (Changing Sky x Kengyelfutó Perfekt), aki ugyan még egy fiatal kutya és sokat kell még tanulnia, de véleményem szerint nagy potenciál rejtőzhet benne. Mikor 2018 év végén megkaptam őt, már akkor láttam, hogy ő lesz az első igazi versenyagaram, aki időről időre bizonyítja majd, hogy megéri a ráfordított munkát és időt. Jessy mellett van még egy fiatal kan kutyusunk is, Tico Fless Kurgán (Big Blood Scooter x Tico Fless Smooth Rhythm), akivel szintén szeretnénk még ebben az évben 1-2 versenyen elindulni.

Ha egyszer elkezdi az ember nem lehet leállni… Van tervben esetleg újabb kutya a közeljövőre?
Igen, tervben van, hogy a közeljövőben vásárolunk még egy kölyököt, illetve szeretnénk majd lehozni egy saját almot is édesapám agarától Tico Fless Smooth Rhythm-től (Kurgán anyukája).

Mondtad, hogy édesapád révén szerettél bele te is ebbe a sportba, viszont most már van saját versenykutyád. Ki tréningezi őt, te egyedül, vagy együtt dolgoztok vele?
Megosztjuk a munkát édesapámmal annak alapján, hogy melyikünk ér rá jobban vele/velük foglalkozni. Így közösek a döntések is, az edzéseket és az etetést illetően is.

Mi az, ami megfogott téged ebben a sportban?
Az agár versenyzésben, mint sportban igazán az tetszik, hogy lassan talán az egyetlen sport, ami még a legtisztább. Az agarak kecsessége, szépsége és gyorsasága mindig is lenyűgözött, de az a fél perc adrenalin sem elhanyagolandó, amit a pálya szélén él meg az ember…. az felbecsülhetetlen élmény.

Czech Champion 275m Tico Fless Smooth Rhythm “Lady”

SHARE THIS