/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A versenypálya újoncai II. rész

 

Seres Anna

Ahogy azt már az E-Turf hasábjain olvashatták, az előző hetekben tíz lovasjelölt tett gyakorlati vizsgát Dunakeszi-Alagon. Mindannyian elhivatottak, lelkesek és egy közös célért küzdenek, hogy minden alkalommal eredményesen tudjanak szerepelni a versenypályán.

Mióta vannak jelen az életükben a lovak?

Seres Anna: Édesanyám hétéves koromban vitt ki először egy lovardába, először csak hobbi szinten lovagoltam, majd lovastornával foglalkoztam. Amikor már megtaláltam az egyensúlyom nyeregbe ültem és elkezdtem megtanulni a klasszikus angol lovaglás alapjait. Sok helyen megfordultam, szerencsés vagyok, hiszen remek edzőktől sajátíthattam el a tudásomat.

Pancsik Zsófia: Kiskoromban kezdődött minden, lovagolni hat évvel ezelőtt kezdtem el.

Takács Eszter:Ötéves korom óta körülvesznek a lovak, sportváltás miatt volt pár év kihagyás, de 6-7 éve folyamatosan az életem részei. Kisgyerekként kipróbáltam a díjlovaglást, díjugratást, öt évvel ezelőtt pedig az ügető hajtást is. Édesapám, Takács Krisztián mai napig az ügetőn versenyzik.

Hogyan került kapcsolatba a galopp sporttal?

Takács Eszter: Egy kedves ismerősünk vitt el engem Felsőpakonyba, az Álmodó Tréning Centerbe, ennek már két éve. Emellett idén Bábolnáról bérel a családom egy telivért, a hároméves Pigeon Catcher apaságú Serifet.

Seres Anna: Mikor újfent lovardaváltáson gondolkoztam, egy ismerősöm ajánlotta az Alagi Zsokéiskolát. Itt ismerkedtem meg a galoppal és a telivérekkel, ekkor dőlt el, hogy szeretnék komolyan foglalkozni ezzel a sportággal.

Pancsik Zsófia: A galopp sporttal két évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba az Alagi Zsokéiskola által. Itt ismerkedtem meg a telivérek világával, ami az első pillanattól kezdve magával ragadott.

Takács Eszter

Mi motiválta arra, hogy versenyezzen?

Seres Anna: Több sportot is űztem versenyszerűen, hatalmas bennem a versenyszellem. Sok barátom lovagol a tréningtelepen, akik vizsgát tettek és már versenyezhetnek, ebből az érzésből én sem szeretnék kimaradni.

Takács Eszter: Először a póni vágtán próbáltam ki magam, nagyon megtetszett a sebesség és a versenyzés okozta adrenalin, szerettem volna telivérek hátán is megtapasztalni ezt az érzést. 2019 szeptemberében Maronka Gábor tette fel a kérdést, hogy mi lenne, ha megpróbálnám. Végtelenül hálás vagyok neki, ezzel egy nagy álmom válhatott valóra.

Pancsik Zsófia: Amikor először jártam lóversenyen, már akkor nagyon megtetszett ez a különleges hangulat. Szerettem volna kipróbálni magam versenyben is.

Melyik istálló csapatát erősíti?

Seres Anna: Tormási Gyula idomár istállójában lovagolok, nagyon szerencsésnek tartom magam emiatt. Kiváló szakemberektől tanulhatok, emellett a társaság is remek!

Pancsik Zsófia: Jelenleg Stanislav Georgiev istállójában lovagolok.

Takács Eszter: Az Álmodó istálló csapatát erősítem.

Milyen volt az első versenytapasztalata?

Takács Eszter: Gyorsan történt minden, még bele kell rázódnom, de nagyon élveztem! Az egyik példaképemmel, Gönczi Rebekával indulhattam egy versenyben, ez külön öröm számomra.

Mikor várható az első verseny szereplése?

Seres Anna: Mivel még nem töltöttem be a 15. életévemet, így még versenyben nem szállhatok nyeregbe, de ha minden zökkenőmentesen megy ebben a szezonban bemutatkozhatok.

Pancsik Zsófia: A pontos időpontot még nem tudom.

Pancsik Zsófia

Mi a célja ebben a sportban?

Takács Eszter: Mindenképpen a tapasztalatszerzést mondanám, tetőtől talpig szeretném megismerni ezt a szakágat is. Szeretnék helytállni, a többi idővel alakul. Az sem áll tőlem messze, hogy külföldön szerencsét próbáljak.

Seres Anna: Más sportágakban megtapasztaltam már a győzelem ízét, ezt szeretném itt is elérni. Örömmel töltene el, ha minél több lovaglás kapnék a jövőben, emellett szeretném magam gátversenyekben is kipróbálni.

Pancsik Zsófia: A célom az, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam, mind a munkák, mind a későbbi versenyek során.

SHARE THIS