/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 2. versenynap

Stanislav Georgiev idomárként és lovasként is remekelt az év második versenynapján, öt győzelem fűződik a nevéhez.

Hogyan értékeli a versenynapot?

Azt mondhatom, hogy egy egész jó napot zártunk! Bíztam benne, hogy eredményesebbek leszünk, mint az első versenyek során voltunk. Egy-két ló futása csalódás volt számomra, de a győzelmeknek hála jó érzéssel gondolok vissza erre a vasárnapra.

Milyen eredményre számított lovaitól? Melyik telivértől várta a legjobb teljesítményt?

Főként a háromévesek teljesítményére voltam kíváncsi, hiszen hamarosan jönnek a korosztálynak kiírt nagy versenyek. Antilopa győzelme részben volt meglepetés, jó eredményt vártam tőle, de az első helyezése külön boldogság volt számomra. Secret Grey-ben és Calabrese-ben is bíztam, velük is nagyobb versenyek vannak tervben. Love Forever számára sajnos nem úgy alakult a futam, ahogy azt szerettük volna. Vain Hope esetében a távbírása volt a fő kérdés, most bebizonyosodott, hogy valószínűleg a sprinter vonalon megyünk vele tovább, ez a származásából is adódik.

Melyik idomításában álló ló okozta a legnagyobb meglepetést?

Meglepetés nem igazán történt, többek között Tarzaniya teljesítménye is kíváncsivá tett. A tréningek során nem mutatott sokat, de előre jelezték, hogy versenyben kicserélt lóként mozog, ez be is igazolódott. Jól szerepelt egy erős mezőnyben. A Noémi Racing lovai a télen kerültek hozzám, idő kell a kiismerésükhöz. A tulajdonos, Csurgai Tibor és én is bízom bennünk.

Végül a Nemzeti vagy a Hazafi Díj felé dől a mérleg Antilopát tekintve?

Az Erdődy fényében tisztább a kép. Amennyiben minden rendben lesz vele a Hazafi Díjban fog starthoz állni.

Vannak már hosszabb távú tervek is a győztesekkel?

Secret Gray győzelme után úgy gondolom, ha a felkészülés során minden rendben lesz, akkor a Nemzeti Díjba fogjuk nevezni. A szürke Calabrese-vel pedig mindenképpen hosszabb távú versenyekben fogunk gondolkozni. A győzteseken kívül az ötödik helyezett Love Forever valószínűleg a Hazafi Díjban fog ismét starthoz állni.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS