/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mont Master győzött az Igazgatósági Díjban – Interjú Székely Károllyal

 

A hazai tenyésztésű négyéves Mont Master Bakos Gáborral a nyergében start-cél győzelmet aratott a 2000 méteres Igazgatósági Díjban. Trénerét, Székely Károlyt kérdeztük.

Milyen tervekkel vágtak neki a szezonnak?

Terveink között szerepel, hogy nagyobb pénzdíjas futamokban induljunk vele, ezen kívül az, hogy versenyben maradjunk a magyar tenyésztésű négyévesek versenyében is. A Liga Kupa sorozat összefoglalja tervezett futamaink nagy részét. Mont Master mellett Royal Ron is készül a tőle már megszokott gátversenyekre, emellett idén három kétéves is az idomításomban áll, látok bennük fantáziát.

Meglepetés volt ez a biztos győzelem?

Számomra nem volt meglepetés, tudtam, hogy van potenciál a lóban. Persze kellett ehhez a jó felkészülés, a lovas és a szerencse is.

Milyen versenyek vannak még tervben a 2020-as szezonra?

A Batthyány-Hunyady és a Millenniumi Díj a következő állomás, amennyiben a felkészülés rendben megy. A ló egészsége az első!

Adódik a kérdés: Gáton is starthoz fog állni?

Már korábban is beszéltem róla, hogy eddig is végzett ugró munkát, biztató formákat mutat, de még síkon szeretnénk vele versenyezni. Az év második felében akár be is mutatkozhat, az ehhez szükséges alapozó munkákat kapja év közben.

Van tervben külföldi szereplés is?

Ha idén továbbra is jó formákat mutat síkon, akár szóba jöhet külföldi verseny is. Amennyiben a szerencse mellénk áll és sérülésektől mentes évet zárunk, jövőre nemzetközi gátversenyen is szeretnénk indítani őt Diplomata példájára.

 

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS