/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Miss Danger, a 280 méteres May Trophy Sprint A1/2 győztese

A múlt pénteki első agárverseny napon a hároméves szuka, Miss Danger nyerte a 280 méteres, A1 kategória sprint versenyt. Tulajdonosával és trénerével, Havasi Lászlóval beszélgettünk.

Mire számított előzetesen? 
– Danger a Kincsem Park pályáján már futott korábban is és azt láttam már rajta, hogy elég jó kezdő. Számítottam rá, hogy valahol elöl végez, de még elég sok rutinra van még szüksége a versenyzés kapcsán. Arra viszont nem gondoltam, hogy ilyen simán fog győzni, mert nagyon jó kutyák voltak a futamban.

Milyen volt a verseny?
– Nagyon szerencsés startot vett, nagyon jól el tudta kapni a rajtot. Rövid távú versenyben nem lehet hibázni, ha valaki jól el tud rajtolni, akkor egy gyors kutya esetében már elég nehéz megfogni. Továbbá látszott a kutyán, hogy ez a pálya, a talaj és a külső nyúl nagyon fekszik neki, jól érzi magát itt.

Hogyan, milyen munkával készültek a versenyre?
– A szokásos munkákkal készültünk, nem változtattam az elmúlt évtizedek bevett gyakorlatán. Természetesen ezek még csak kezdetleges futások, ennél majd jobb időeredményeket szeretnénk elérni. Ehhez természetesen elengedhetetlen az, hogy mind edzésen, mind versenyen tudjanak futni a kutyák a Kincsem Parkban, hiszen ahogyan a mondás tartja: a futás hozza előrébb a kutyát. Meg kell tanulniuk még ezt a külső nyulas pályát is.

Mennyire elégedett az eredménnyel?
– Nagyon elégedett vagyok, örülök neki, hogy ilyen jól tudtunk kezdeni. Az, hogy nyerni is tudtunk, fantasztikus és szeretnénk ezt a tendenciát majd folytatni.

Futott-e másik agara a versenynapon? Milyen eredménnyel?
– Igen, az utolsó futamban, A0 kategóriában Hellboy állt starthoz és Lemon Bale mögött második lett. Nem volt túl szerencsés a bokszkiosztása, belülről kellett indulnia ami külső nyúlon neki valószínűleg nem túl jó. Lemon Bale egy rendkívül gyors kutya, akinek nagy rutinja van külső nyúlon, hiszen Írországban ilyen pályán versenyzett. Hellboynak pedig első versenye volt, így a mások helyezés is nagyon jó eredmény.

Június 12-én hány kutyával tervezi az indulást? 
– Most hétvégén Isaszegen lesz kétnapos verseny, így ott indulunk több kutyával. Emiatt lehet, hogy 12-én nem fogok nevezni, ez attól is függ, kondícióban mennyire viseli meg őket a hétvége. De nem kizárt, hogy egy-két agarat mégis nevezek, majd elválik, hogy ki és hol fut.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/

 

SHARE THIS