/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Magic, a 280 méteres May Trophy Sprint A2 győztese

A múlt pénteki első agárverseny napon a másfél éves kan, Christina Bernath’s Magic nyerte a 280 méteres, A2 kategória sprint versenyt. Tulajdonosával és trénerével, Bernáth Krisztinával beszélgettünk.

Mire számítottál előzetesen? 
– Ha őszinte akarok lenni, akkor nagyjából egy harmadik helyre gondoltam, mivel nagyon fiatal és tapasztalatlan még a kutyusom. Ez volt élete első versenye.

Milyen volt a verseny? 
– A verseny számomra nagyon izgalmas volt. Rendkívül boldog voltam, amikor láttam, hogy az első kanyar után az első helyre tört. Akkor már csak azon szurkoltam, hogy fusson és érjen elsőként a célba.

Hogyan, milyen munkával készültetek a versenyre?
– A versenyre mind lelkileg, mind testileg is készülünk nap mint nap. Heti egy gyors munkánk van, illetve a többi napokon masszázs és sok-sok séta. Magic jól bírja a munkát, nagyon szeret dolgozni és várja is nap mint nap.

Mennyire vagy elégedett az eredménnyel?
– Borzasztóan boldog és elégedett vagyok vele, hiszen még csak 18 hónapos. Láttam rajta, hogy mindent beletesz, hogy ne tudják megelőzni és ő érhessen leghamarabb a nyuszi után. Úgy éreztem, hogy igazi küzdős kutya.

Futott-e másik agarad a versenynapon? Milyen eredménnyel?
– Három kutyát vittem a versenyre, tulajdonképpen mindegyikkel meg voltam elégedve. Talán Hella volt az, aki egy picit alul teljesített ahhoz képest, amennyit készültünk. De reméljük hogy javulni fog a teljesítménye.

Június 12-én hány kutyával tervezed az indulást? 
– Június 12-én kettő kutyával fogok menni, Chistina Bernath’s Magic-el és Springwell Champ-el.  Nagyon varjuk a versenyt mindannyian.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/

SHARE THIS