/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bravúros versenyek az év harmadik versenynapján

Izgalmas versenyeknek lehettünk szemtanúi az év harmadik versenynapján a Kincsem Parkban. A tíz futam bővelkedett meglepetésekben és papírformákban egyaránt.

A szezon első gátversenyében High Spec pár méter után átvette a vezetés, ezt a lendületet tartva első helyen ért célba Benkő Ádámmal a nyergében. A nyeretlen telivérek közül Blush Bird (Huszár Korinna), Fantastic Icon (Gönczi Rebeka) és Merybelle (Paizs Gábor) szerezte meg karrierje első győzelmét. Az 1400 méteres Zwegat Hendikepben az utolsó métereken zárkózó Marsellus Wallace (Michael Demo) győzött a remek versenyt futó szürke, Silver Chimes (Kis Judit am.) előtt. Az 1200 méteres Horváth Károly Emlékversenyben szinte papírforma született, La Lianga (Tomas Lukásek), Nebáncsvirág (Suták Csenge), Amoreena (Michael Demo) volt a befutási sorrend. A nap hatodik futamában Vámos Mercédesz aratott győzelmet Mirtuszfa nyergében a nagyot lovagló Garai Roland és Judit párosa előtt, a harmadik helyet Rubidium (Huszár Korinna) szerezte meg. A 770 000 Ft összdíjazású Megyeri Díjban Futurist Fashion (Mocsinka Vivien) bebizonyította, hogy a fiatalabbakkal is elbír, első helyére senki nem volt veszéllyel. Az amatőrök közül Jeles Eszternek és Bryan párosának kedvezett a nap, a második helyre Silent Water (Májer Cintia am.) érkezett, harmadikként Hurrikán (Dickinson Judit am.) ért be.
A nap várva várt versenyében, az 1400 méteres Káposztásmegyeri Díjban hat lovat adtak indulónak. A legjobb esélyt a már rutinos Báthory (ifj. Kozma István) és a négyéves Dante’s Peak (Tomas Lukásek) képviselte. Az idomári vélemények alapján – melyek az E-Turfon és a Lóversenyfogadás Facebook oldalán olvashatóak – Kovács-Bakos Szilvia és Maronka Gábor egyaránt első, illetve második helyre várta lovát, szoros küzdelemre lehetett számítani! Az említett kettős remek startot követően az első és második pozícióban galoppozott, a vezetést Báthory vállalta magára. Az egyenesre érve Dante’s Peak és Morita Menantie (Stanislav Georgiev) támadta. Az utolsó métereken Dante’s Peak vette át a vezetést, remek verseny után szerezte meg az első helyet. Másodiknak Morita Menantie szaladt fel, a hűséges Báthory harmadikként ért célba a nap kiemelt versenyében.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS