/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Lemon Bale, a 480 méteres May Trophy A0 győztese

A múlt pénteki első agárverseny napon a hároméves import kan, Lemon Bale nyerte a 480 méteres, A0 kategória versenyt. Tulajdonosai Nemes Tibor és Baranyai Ádám. Trénere Baranyai Ádám, őt kérdeztük a sikerről.

Mire számítottatok előzetesen?
Én személy szerint már nagyon vártam az első versenyt, az első igazi megmérettetést, hisz a vírus miatt sajnos később vette kezdetét az idei szezon. Egy izgalmas ,színvonalas szezon nyitányra számítottunk.

Milyen volt a verseny?
– Összességében jónak ítélem meg a versenyt. Azt gondolom, hogy a pálya amint kinövi a gyerekbetegségeit, egy mesebeli versenyközpontja lesz egész Európának .

Hogyan készültetek a versenyre?
– A mostani versenyre is – mint mindig – becsületesen, kitartóan és próbáltunk tudatosan készülni. És így készültünk már év eleje óta. Kezdetekben otthoni környezetben, majd a versenyhez egyre közeledve a verseny pályán lévő edzéseken vettünk részt a Kincsem Parkban.

Mennyire vagytok elégedettek?
– Két agárral voltam, voltunk érdekeltek az első verseny napon. Egyikük az általam tréningezett Lexa,  Nemes Tibor agara , aki a futamában szerencsétlen  körülmények kötött az egyes kanyarban felbukott, így azt hiszem tőle ezután az eset után nem várhattunk komoly teljesítményt. Hála Istennek úgy néz ki, hogy Lexa megúszta komolyabb sérülés nélkül ezt a galibát.
Viszont Lemon Bale a főfutamban kitűnő futással örvendeztetett meg minket és aratott szép győzelmet. A realitások talaján maradva azt gondolom így teljesen elégedettek lehetünk.
Bízom benne, hogy Lexa egy gubancmentes futamban tud visszatérni legközelebb és Lemon Bale pedig tudja tartani remek formáját.

Volt-e most olyan kutyátok, mely csalódást okozott?
– Nem okozott csalódást egyik agarunk sem  Ők mindig mindent megtesznek, a hibát nem bennük kell keresni esetlegesen ha nem úgy sikerül egy verseny ahogy azt a gazda vagy tréner elképzelte. Hisz a verseny az verseny és a papírformát már láttuk párszor felborulni.

Június 12-én hány kutyával tervezitek az indulást?
– Ez legyen a jövő zenéje, pontos számot nem tudok még mondani , de azon vagyunk, hogy minél több agárral tudjuk képviseltetni magunkat hétről hétre.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/

 

SHARE THIS