/ by /   A nap híre / 0 comments

Ismét nemzetközi versenyek a Kincsem Parkban

A szlovák versenyüzem is megnyitja a szezont június 21-től, ahova várják  a külföldieket, többek között a magyar tréningből érkező telivéreket. A nemzetközi megállapodások alapján ezzel párhuzamosan a hazai lóversenyfutamok szervezője és rendezője a Kincsem Nemzeti Kft.  június 21-től korlátozásokkal ugyan, de ismét kinyitja a versenyeit a külföldi tréningben álló versenylovak számára.
A galopp versenyek tekintetében harmadosztályú és magasabb kategóriájú futamokban indulhatnak a külföldi lovak a Kincsem Parkban, de a magyar tréningből érkező hivatalosan nevezett lovak előnyt élveznek az indulóadásnál, azaz nem eshetnek ki a futamból külföldi ló miatt. A Derby mellett további két klasszikus futamunk a Hazafi Díj és a Nemzeti Díj is csak a hazai idomítású telivéreknek lesz nyitott ebben az évben.
Az ügető versenyek estében visszaáll a régi rend. A tavalyi évhez hasonlóan, június 21-től kezdve már a külföldi tréningből érkező lovak számára is kiírásra kerülhetnek futamok. A magyar születésű, de külföldi tréningben álló ügetőkkel a június 13-i versenynaptól kezdve, valamennyi hazai ügetőversenyben lehet indulni.

 

Kincsem Nemzeti Kft.

SHARE THIS