/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Ifjú hölgy trénerek – Németh Vivien és Soul

A közelmúltban mutattuk be interjúnkban Németh Vivient (1. rész itt, 2. rész itt olvasható), aki nemrég csöppent bele az agárversenyzés világába. Remek agara, Soul két hete második helyezést ért el, az elmúlt pénteken pedig szép győzelmet aratott a Kincsem Parkban. Viviennel beszélgettünk a siker kapcsán.

Mikor kezdtetek Soul-al a Nemzeti Agárstadionban edzeni és hogy tetszik az új pálya?
– Ahogy megnyílt idén tavasszal, mi jöttünk. Vártuk már az új pályát, ezért gyakorlatilag ahogy elkezdődtek az edzések március elején, mi itt voltunk. Nagyon tetszik, modern, Soulnak is bejön a külső nyulas rendszer.

Hogyan készültök a versenyekre?
– Az az igazság, hogy nagyon-nagyon sok tanácsot kapok tapasztaltabb agaras ismerőseimtől, mit hogyan és mikor érdemes. Ezeket én mind igyekszem megfogadni, ugyanakkor megpróbálom Soulra szabni, figyelni őt és a teljesítményét hétről-hétre és aszerint igazítani az edzésein/felkészítésén. Kezdőként még nincs egy kiforrott edzésmódszerem, Soul az első versenykutyám, igyekszünk jobban megismerni és kitapasztalni egymást. Lehetőségeinkhez mérten kocogok és kerékpározok vele (hozzáteszem, amit a legjobban ki nem állhatok az pont a futás és a biciklizés), tehát elég viccesen nézünk ki egy-egy edzés alkalmával. Többnyire én szitkozódom és jobban meghalok, mint ő mellettem, de természetesen minden perce megéri!

Mennyire voltál elégedett a két héttel ezelőtti második helyezéssel?
– Itt nem is arról van szó igazából hogy elégedett vagyok-e vagy sem. Ezúton is gratulálok Bernáth Krisztinek és Magicnek, régóta figyelem az itteni agarasok munkásságát, tisztelem őket és felnézek rájuk, ráadásul évek óta ezt csinálják profi szinten. Ezért sejtettem nagyjából, hogy hol fogunk végezni, és éppen emiatt büszkeséggel tölt el, hogy Magic után Soul futott át a célvonalon.

Mik voltak az előzetes megérzéseid a pénteki futam előtt?
– Ez egy nagyon jó kérdés, mert minden verseny előtt rettenetesen izgulok, ez most sem volt másképp, viszont ez alkalommal nem játszadoztam el a gondolattal, hogy nyerhetünk. Legfőképp abban reménykedtem, hogy baj ne legyen.

Milyen volt a verseny?
– Még most is kiráz a hideg, ha visszanézem 123-jára a videót, annyira boldog vagyok. Szerintem én izgultam a mezőny többi tagja helyett is, annyira új még nekem ez az egész. Volt egy vicces pillanat a futam előtt, Soul rám nézett és mintha ezt mondta volna: Vivi megnyerem neked csak nyugodjál már le! Maga a verseny jól indult, meg is lepődtem, bár nem mondom hogy nem vert le a víz Godzilla annyira a sarkunkban volt, igazán izgalmas lett a végére a kettejük csatája. Elképesztő élmény volt!

Milyen érzés volt, hogy győztetek?
– Óriási büszkeséggel tölt el, hogy nyertünk, a futam után fel sem fogtam először, mivel ahogy fentebb is említettem, nem igazán játszadoztam el a nyerés gondolatával. Remegtem a díjátadásnál – egy lánynak, aki arra várt évekig hogy az agara itt versenyezhessen és nemhogy megtörténik, de még nyernek is, ez a valóra vált álom. Sokat küzdöttem ezért és emiatt is nagy dolog ez most nekem 🙂

Hogyan tovább, mikor láthatjuk őt legközelebb futni?
– Ahogy lehetőségünk van, mi jönni fogunk, most kitűztem egy új célt, az lesz a következő kihívás, hogy azt sikerüljön elérni. Mindenkinek köszönöm, akik támogatnak és szurkolnak nekünk, elmondhatatlanul jó érzés ebbe a csapatba tartozni! Remélem még sokszor lesz részünk ilyen örömteli pillanatokban!

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/ és Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS