/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Tripla győzelem – Hajnal Tibor

 

Hogyan értékelnéd a szombati versenynapot?

Rendkívül jó napot zártunk! Három első hely, ebből két kiemelt verseny győzelem, az eredmények magukért beszélnek.

Milyen eredményre számítottál az idomításodban álló ügetőktől?

A hároméves Borutkába nagy bizalmat fektettem, munkái alapján esélyes volt a győzelemre a Ferge László Emlékversenyben. Szerencsésen alakult a futam, jó start után az élre álltunk, és ezt a verseny végéig tartani tudtuk, start-cél győzelmet aratva. Vital RG eddigi versenyei alapján jó esélyt képviselt a Bródy János Emlékversenyben, könnyebbé tette a dolgunkat, hogy a favorit Zeal Di Girifalco végül nem indult. Cassidy Byd hűséges ló, jó versenyek után ügetett át elsőként a célvonalon.

Milyen további versenyek állnak a hároméves Borutka előtt?

A Ferge László Emlékversenyben szerzett első hely után, terveink szerint legközelebb a 111. Nemzeti Díjban fog indulni július 11-én. Ezt követően további kiemelt versenyekben fog starthoz állni.

Hol láthatjuk legközelebb starthoz állni Vital RG-t?

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a Dr Vecseklőy József Emlékversenyben fog indulni. Bízunk benne, hogy a Bródy János Emlékversenyben aratott győzelme után ismét eredményesen fog szerepelni!

Lovaid sorra nyerik a versenyeket, a 2020-as szezon eddig jól alakul számotokra. Mit gondolsz, ez minek köszönhető?

Az elmúlt időszakban sokat jártam külföldön, rengeteg tapasztalatot szereztem. A tréningmódszerek terén próbálok újításokat hozni, így kamatoztatva a kint megszerzett tudást.

Az idomításodban álló lovak közül a Derby esélyes Alfa Boy tulajdonost cserélt. Miért döntöttél az eladása mellett?

Úgy gondolom, a gazdasági szempontokat is fontos szemügyre venni, a magam részéről mindössze 2-3 lovat szeretnék sajátomként tartani. Az új tulajdonosoknak azzal a kikötéssel adtam el, hogy Alfa Boy az én idomításomban versenyzik tovább, így továbbra is részese lehetek a remélhetőleg nagyon sikeres karrierjének.

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

 

SHARE THIS