/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 4. versenynap

 

Az év negyedik galopp versenynapján ismét Kovács-Bakos Szilvia nyerte el a legeredményesebb tréneri címet az idomításában álló telivérek teljesítményei alapján.

Hogyan értékeli a versenynapot?

Három győzelem és egy második helyezés után mondhatom, hogy nagyon jó versenynapot zártunk. Az eredmények alapján nincs okom panaszra!

Milyen eredményre számított lovaitól? Melyik telivértől várta a legjobb teljesítményt?

Amikor megjelent a Turf akkor már gondoltam, hogy jó eredményekkel fogjuk zárni a napot, hiszen lovaink remek esélyeket képviseltek. Amorózótól győzelmet vártam a Gróf Csekonics Gyula Emlékverseny Hendikepben szerzett második helye után, Fly To Me esélyes volt a duplázásra. Sagana esetében előzetesen azt nyilatkoztam, hogy ha Arktiszban van távbírás ő lehet a legnagyobb ellenfele, ez be is igazolódott.

A három győzelem közül melyik volt a legnagyobb meglepetés?

Amazing Allegra volt a legnagyobb meglepetés számomra. Jó futást vártunk tőle, de a stílus és a könnyedség minket is meglepett.

Melyikük futása volt csalódás számára?

Ana Goldtól többet vártunk, pénzes helyezésre számítottunk a munkái és a Zwegat Hendikepben szerzett harmadik helye után. Még keressük számára az ideális távot, valószínűleg a gyeppályás futamokat fogjuk előtérbe helyezni.

Legközelebb hol láthatjuk futni a győzteseket?

Amazing Allegra hosszabb távú kancaversenyekben fog starthoz állni. Fly To Me és Amorózó inkább a rövidtávot preferálják, szeretném megnézni őket egy egyenes gyeppályás futamban. Majd meglátjuk hova érnek fel, fokozatosan emeljük nekik a szintet.

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS