/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Nemzeti Díj

Június 21–én 14:00 órai kezdettel folytatódik a 2020-as galopp szezon. Az 1600 méteres 4 000 000 Ft összdíjazású versenyben tíz mén küzd meg egymással az első helyért a Derby évjáratból.

Milyen munkákkal készültek a versenyre? 

Amerika Kapitány (Suták János): Lassú munkákkal készült, nem igényel erősebb felkészítést. Kedden zárómunkaként 600 méteren spiccert ment.

Bánk (Hajdi Lajos): Közepes munkákkal készült egy másik telivér társaságában. Az első versenye alkalmával sokat jött előre.

Faust, Han Denever, Tornado Twister (Maronka Gábor): Az esőzések nem tettek túl jót az elmúlt időszakban a pálya szempontjából, zárásként spiccert mentek.

Marlon (Pető Sándor): A Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben harmadik helyen ért célba, szép versenyt futott. Tréningben visszatükröződött ez a forma, sokat javult. Hosszabb munkákkal készült, a távbírásában reménykedünk.

Silver Pepper (Kovács-Bakos Szilvia): For You-val és Charlie Firpoval készült, fej-fejt munkát mentek.

Stone Sober, Turn Me On (Zala Csaba): Mindkét telivér vezetlőlovat kapott, 1600 méteres lovagolt gyorsmunkát mentek.A versenyhez közeledve vettük vissza a munka erősségét, próbáljuk őket frissen tartani.

War Master (Stanislav Georgiev): Legutóbbi versenye egy felhozó volt számára, jó eredménnyel zárta. Kedden erős munkát ment Calabrese társaságában, tetszetősen mozgott. A hosszabb táv is ideális lehet számára, emellett a puha pályát részesíti előnyben, ez kedvezhet nekünk.

 

Ki lesz a legnagyobb ellenfele?

Amerika Kapitány: Véleményem szerint Silver Pepper a verseny legnagyobb esélyese, de bármelyik telivérben lehet komoly javulás.

Bánk: Silver Pepper.

Faust, Han Denever, Tornado Twister : Bármelyikük okozhat meglepetést.

Marlon: A szürke Silver Pepper nagyon jó esélyt képvisel.

Silver Pepper: Legutóbbi versenyében Turn Me On nagyon jött a végén, lehet benne távbírás, mellette Marlont mondanám, hiszen nagyon jó formákat igazolt.

Stone Sober, Turn Me On: Silver Pepper kimagaslik az indulók közül, eredményei magukért beszélnek, mellette Marlon és Bánk is magasabb formával rendelkezik.

War Master: Remek csapat gyűlt össze, izgalmas verseny várható! Silver Peppert mondanám mindenképpen, mellette Amerika Kapitányt. Bánk teljesítményére is kíváncsi leszek, legutóbb könnyen nyert, ez egy komolyabb feladat számára.

 

Milyen eredményt vár lovától? 

Amerika Kapitány: Mindenképpen pénzes futásban bízunk.

Bánk: Élete második startja, jó futást várok tőle.

Faust, Han Denever, Tornado Twister: Jó futást várok tőlük, bármelyik ló okozhat meglepetést.

Marlon: Magyart tenyésztésként méltó ellenfele lehet az importoknak, pénzdíjas helyezést várok tőle.

Silver Pepper: Győzelemben bízom.

Stone Sober:Idén egyszer futott, könnyen megoldotta az 1600 méteres versenyt. Munkában is kimagasló a teljesítménye, a verseny főként a tanulásról fog szólni neki. Szeretnénk megnézni, hogy a többiekhez képest hol tart.

Turn Me On:Biztató volt az első futása, bízom az első három hely valamelyikében.

War Master:Jelenleg nincs topp formában, ha az első öt hely valamelyikén végez, akkor már elégedett leszek vele.

Melyik versenyben fog legközelebb starthoz állni?

Amerika Kapitány: Jelenlegi futásától függ.

Bánk:A 2000 méteres Alagi Díjban, ha egészségügyileg rendben lesz.

Faust, Han Denever, Tornado Twister: Amennyiben távbírónak mutatkoznak az Alagi Díjban fognak starthoz állni.

Marlon: Vízválasztó lesz ez a verseny, meglátjuk hogyan bírja ezt a távot, nem titkolt cél a Derby-ben való indulás. Amennyiben ez beigazolódik, akkor a 2000 méteres Alagi Díjban fog indulni, vagy hosszútávú korteher versenyekben.

Silver Pepper: Az Alagi Díjban gondolkoztunk, de személy szerint én babonás vagyok, így lehet, hogy ezt kihagyjuk. Hosszabb távú gyeppályás versenyekkel tervezünk.

Stone Sober: Az eredménytől függ majd minden, egyelőre az Alagi Díjat néztük ki neki.

Turn Me On: Az ő esetében is az eredménytől tesszük függővé. Tulajdonosa a Millenniumi Díjon gondolkozik, ez majd még eldől.

War Master:Attól függ, hogy most hogyan szerepel, ha minden rendben vele, akkor az Alagi Díjban állhat starthoz.

Fotó forrása: ZL Photos

SHARE THIS