/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 5. versenynap

Az év ötödik galopp versenynapján ismét Kovács-Bakos Szilvia nyerte el a legeredményesebb idomár címet, ötször álltak a dobogó legfelső fokán a nála készülő telivérek.

Szinte mindent megnyertetek, hogyan értékeled a versenynapot?

Nagyon jó napot zártunk, fantasztikus, hogy lovaink öt alkalommal is elsőként galoppoztak át a célvonalon! Kiemelkedik ezek közül a Nemzeti Galopp Liga első futama, a Batthyány-Hunyady Díj a hároméves Charlie Firpo révén.

Milyen eredményre számítottál az idomításodban álló lovaktól?

Ennyire sikeres hétvégére én magam sem számítottam, de tudtam, hogy több lovunk is jó esélyt képvisel. A munkaformáik is bizalomra adtak okot. Korábban említettem, hogy Almarózsa Simply The Besttel dolgozott együtt, előbbi győzelme után nem volt számomra kérdéses, hogy Simply is jól fog futni. Külön öröm, hogy őt én tenyésztettem a fóti istállónkban. Just Mine-ban pozitívan csalódtam, könnyen és jó stílusban nyert. Denis The Diva bár kezdő lovassal indult, van benne képesség, ami meg is mutatkozott. Charlie Firpoban is nagyon bíztam, de erős mezőny gyűlt össze. A négyéves Sagana győzelme pedig már nagyon érett.

Kik okoztak kellemes meglepetést?

A saját tenyésztésű, illetve idomítású kancánk, Simply The Best volt számomra a legnagyobb meglepetés pozitív értelemben. Első futásához képest sokat javult, nagyszerű versenyt zárt jó finish-sel és mindezt egy nagydíjban tette.

A Bábolnai Díjban meglepetésre Sagana magabiztosan győzött, egy héttel ezelőtt is futott, ekkor második lett. Miben változtattatok eddigi versenyeihez képest?

Munkában egyedül dolgozik, mert nem szereti a többi ló közelségét ilyenkor, szeret a saját tempójában galoppozni. Vivien javaslatára indítottuk fülessel a Bábolnai Díjban, így ki tudta hozni magából a maximumot. Egy jó forma mindig benne volt, ezt erősebb mezőnyökben sokszor igazolta tavaly, aztán jött mindig egy gyengébb futás.

Charlie Firpo és Mocsinka Vivien duója másodszor is győzött. Mi alapján lett a hároméves herélt lovasítva?

Mivel az év első versenyében, a Megnyitó Díjban kis súlyt vitt, így többek között ez is indokolta, hogy Vivient ültessük fel rá. Ügyes, tehetséges lovas, a külföldön töltött évek alatt rengeteget fejlődött. Jó párost alkotnak, így visszaadtuk neki a Batthyány-Hunyady Díjban, annak ellenére, hogy ilyen komoly versenyben még nem lovagolt. Ezt is sikerült megoldaniuk, győztes csapaton pedig nem változatunk. Nagyon szép lovaglás volt, öröm volt nézni, hogy a tavalyi Derby nyerő párost múlták felül!

Melyikük futása volt csalódás számodra?

Nem vagyok telhetetlen, de a hatodik győzelem is benne volt a levegőben Silver Pepper révén, győzelmet vártam ilyen eredmények és a mutatott formák után. Nem gondoltam volna, hogy a nyeretlen verseny után Bánk ennyire erős lesz. Most már ezt is tudjuk, levontuk a konzekvenciát és megyünk tovább.

Legközelebb hol láthatjuk futni a győzteseket?

Almarózsa most már nagyobb kategóriák felé halad, a hosszabb távú versenyeket kedveli. Ahol lehet, tulajdonosa, Drexler Virginia fogja lovagolni. Így számára is kedvező versenyt, lehetőleg amatőr futamot szeretnénk nézni. Just Mine-nal hendikepekben és kategóriás versenyekben gondolkozunk, konkrét terv még nincs. Denis The Diva-val az elképzelés hasonló, ha olyan szintre ér fel, akkor kiemelt versenyeken is részt vehet, fokozatosan lépkedünk vele versenyről versenyre. Nekem személy szerint nagy kedvencem, látok benne lehetőséget. Amennyiben a felkészülésük rendben lesz Sagana a 2000 méteres Dióspusztai Díjban fog indulni, Charlie Firpo az 1800 méteres Millenniumi Díjban. Silver Pepper bár második helyen ért célba, már vele kapcsolatban is vannak ötleteink, természetesen a tulajdonossal egyeztetve. Valószínűleg az Alagi Díj napján fog starthoz állni, de nem a háromévesek között, hanem az Ostinato Díjban.

 

SHARE THIS