/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Longines vs Unika Vik – így látták

A közelmúltban újraindult ügető szezonban a két remek ügető, Longines és Unika Vik már kétszer is találkozott egymással. Előbb Unika Vik, másodszor Longines győzedelmeskedett. Tulajdonosaikat, hajtóikat és trénereiket kérdeztük erről az összecsapásról.

– Úgy gondolom, hogy az első versenyben nekünk kedvezett a szerencse, mert Longines akkor nem volt még száz százalékos formában, ami miatt könnyebb dolgunk volt megnyerni a futamot – mondja Goran Zolnai, Unika Vik trénere. – Második közös versenyében is jól ment a lovam, annyit ment amennyit bírt és tudott. Nem arról van szó, hogy a képessége nincs meg ahhoz, hogy még jobban fusson, hanem az egészségügyi állapota sajnos nem teszi mindig lehetővé. Ő már úgy érkezett Magyarországra, hogy van egy kis problémája, emiatt nem lehet vele maximálisan dolgozni. Próbáljuk őt minél jobb formában tartani, de túl sokat nem bír sajnos versenyezni.
– Szerintem az első közös versenyünkben Longines-ból hiányzott még egy futás, az volt az első startja hosszú idő után és nem volt olyan erős, mint másodszorra. Emiatt tudtunk az első versenyen nyerni – vélekedik Vince Béla, Unika Vik tulajdonosa. – Lovunk folyamatosan formában van, mindig hozza a tőle elvárt teljesítményt, hogy ez mikor elég a győzelemhez, mikor pedig csak helyezésre, az már versenyfüggő. Júliusban fut legközelebb az egyik napi főversenyben a tervek szerint, de hogy melyikben, azt még nem tudom. Talán a fordulóstartos tízmilliós vagy a húszmilliós életnyereményűben.
– Longines futtatói pályafutásom legjobb és egyik legkedvesebb lova – árulja el Horváth György tulajdonos és hajtó. – Nagyos sok közös emlék és győzelem köt hozzá, nagy élmény vele versenyezni, annak ellenére, hogy nem egy könnyű hajtás. A sok-sok győzelemnek köszönhetően egyre nehezebb a helyzete, egyre komolyabb mezőnyökben kell vele indulni, így a vereség, vagy a vereség lehetősége a sport velejárója. Az első közös versenyükben úgy gondolom Longines-en érződött a versenyhiány. Most már minden rendben volt, ezt a verseny és a lefutási idő is bizonyította.
– A leállás utáni első versenyben ellenfelünk, Unika Vik számára minden tökéletesen alakult – értékel Longines hajtója Fazekas Andrea. – Mi Pan Globe Jaycee-vel külön versenyt futottunk sokáig, majd a végén a várásra hajtott Unika Vik elment mellettünk. Most más volt a verseny lefolyása, más ellenfelekkel, ami nekünk kedvezett. Bízom benne, hogy sok hasonló versenyt tudunk még futni.

SHARE THIS