/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Hazafi Díj, Papp Sándor Emlékverseny Hendikep értékelése – Antilopa, Calabrese

Stanislav Georgiev (idomár): Calabrese-ben nagyon bíztam, kíváncsi voltam, hogy idősebb lovakkal hogy fog futni. Kedden gyepen ment zárómunkát nagy esőben, ennek ellenére nagyon jól mozgott, láttam, hogy van benne javulás. A távtól nem tartottam, számítottam a győzelmére, de a könnyedsége engem is meglepett. Bár jó képességű lónak tartom, a Nemzeti Díj egyáltalán nem volt tervben, a cél az, hogy fokozatosan versenyről versenyre jöjjön előre. A távot sem tartottam ideálisnak számára, neki inkább a 2000-2200 méter kedvez.  Terveink szerint legközelebb a Millenniumi Díj napján a 2200 méteres szabadfelállítású hendikepben fog starthoz állni.
Antilopa győzelmében is bíztam, reméltem, hogy megoldja ezt a feladatot is az erős mezőny ellenére. Első versenye után jelentős változáson ment keresztül, eleinte óvatosan dolgoztunk vele, az utolsó héten már erősebb munkákat kapott, láttam, hogy jó formában van.

Jozef Parigál (lovas): Egész télen én dolgozhattam Antilopával, az utóbbi időben női lovasok ülték munkában én a verseny előtti héten kaptam vissza. Mivel már az első alkalommal is eredményesen szerepeltünk együtt, így Stanislav Georgiev jelezte, hogy a következő versenyében visszakapom, számít rám. Bíztam benne, hogy nyerni fog, munkában kevésbé hozza ki magából a maximumot, de a versenyzéshez hatalmas szíve van, a legvégéig küzd! Véleményem szerint hosszabb távon is eredményes lehet, a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben gyakorlatilag start-cél győzelmet aratott, nagyon jól be lehet osztani az erejét. Mivel ez az első klasszikus verseny győzelmem Magyarországon, így hatalmas öröm számomra, hogy én lovagolhattam ezt a kivételes kancát. Bízom benne, hogy sok szép sikerünk lesz még együtt!

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

 

SHARE THIS