/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mocsinka Vivien a tabella tetején

 

A szezonra eddig nem lehet panaszod, folyamatosan nyered a versenyeket. Hogyan készülsz fel egy-egy futamra?

Személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy fizikálisan a toppon legyek, ennek érdekében heti két alkalommal box edzésre járok, illetve a hétköznapi munkák során a lovaglás is formában tart. A hétfő pihenőnap, ez is fontos ahhoz, hogy kellően fel tudjak töltődni egy eseménydús hétvége után. Természetesen minden verseny előtt megnézem az adott telivér addigi futásait, azt, hogy melyik ló lehet ellenfele, melyik startboxból indul. Így már előzetesen kapok egy képet arról, hogy mire kell készülnöm.

A jártató és a startgép között rövid az út. Hogyan tudod kiismerni őket ennyi idő alatt?

Amikor felülök rá már körülbelül érzem, hogy milyen lovaglás lesz, milyen formában van és hogy milyen a kedve. Ez mind fontos, hiszen támpontot adhat a verseny során. Mivel a legtöbb ló Dunakeszi-Alagon készül, így már ott lehetőségem van arra, hogy megkérdezzem akár az idomárt vagy a munkalovast. A kikentre a legmeghatározóbb, akkor mutatkozik meg igazán a személyiségük.

Melyik számodra a verseny legstresszesebb része?

Akármilyen furcsán is hangzik, számomra az, amikor a futam előtt a ringben állunk. Amikor felszállok már teljesen megnyugszom, csak arra figyelek, hogy minél eredményesebbek legyünk.

Véleményed szerint mi az erősséged a versenyek során?

Ezen én igazán sosem gondolkoztam, de szerintem a jó értelembe vett erőszakosságom. Nem adok fel könnyen semmit! Emellett már a startnál végig tudom gondolni, hogy mit és hogyan szeretnék a verseny során.

Miből merítesz erőt egy kevésbé jól sikerült verseny után?

Nem szomorkodom bármilyen szerencsétlenül is alakul egy verseny, inkább arra motivál, hogy tanuljak belőle. Mindig előre kell nézni és menni tovább!

Melyik volt az eddigi szezonban számodra a legmeglepőbb győzelem?

Mindenképpen a Charlie Firpoval való duplázásom, először a Megnyitó Versenyben, majd a Batthyány-Hunyady Díjban sikerült együtt elsőként célba érnünk, de akár Saganat is mondhatnám legutóbbi könnyed győzelme után.

Fotók forrása: ZL Photos, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS