/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nagy formában a Hajnal istálló

Szép sikert arattál a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben Vital RG sulky-jában ülve. Milyennek láttad a versenyt? Értékeld a futamot kérlek!

Annak ellenére, hogy az első heat-et megnyertem, sajnos mindkét verseny pechesen alakult számomra. Az első futamban nem volt vezető lovam, – pedig ez Vital RG-nek ideális lett volna – majd a második futamban sokat mentünk zsákutcában és csak az utolsó ötven méteren tudtam utat találni, így lettem második.

Vital RG formájára nem lehet panasz, de az idei évben több kiemelkedő lovad is van, például Alfa Boy és Borutka. Ők hogyan készülnek a következő versenyeikre?

Borutka a Ferge László Emlékversenyben aratott győzelme után tovább készül, következő feladata a Nemzeti Díj lesz, ahol úgy vélem remek esélyt képvisel majd. Alfa Boy szintén megkezdte felkészülését, neki a legnagyobb feladata az évjárata legnagyobb versenye, a Magyar Ügetőderby lesz augusztus 22-én, szombaton. Átgondoltan és kidolgozottan menedzseljük őt, alkalmazkodva a vírus miatti szünethez. Tanulva a tavalyi év két reménységéből – Zséda és Zapato – Alfa Boy-t csak egy felhozó versenyben hozzuk ki a Derbyt megelőzően.

Borutkát most már a „HBV” istálló futtatja. Miért döntöttél az eladása mellett?

Gazdaságilag kedvezett számomra ez a váltás, már egy szindikátus csoport futtatja, de többségi tulajdonos én maradtam.

Közeledik a Szalay János Emlékverseny.  Hogyan látod a te kétéveseidet?

Hat kétévessel dolgozom együtt jelenleg. Közülük egyelőre Csillagfény R., és Crystal Boy mutogatja magát, ők a legkoraibbak mind közül. Nem erőltetem őket, csak annyit dolgoznak amennyi számukra kedvező. Nem szeretném elkapkodni a felkészítésüket, amint megérnek a versenyzésre természetesen ők is starthoz állnak majd. A Derby csak négyéves korukban érinti őket, addig még sok idő van, fokozatosan készülnek.

Fotó: Péter Réka

Szöveg: Lukácsi Antónia

SHARE THIS