/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vasárnap startnál a kétévesek

Júliusban is sok szeretettel várja Önöket a Kincsem Park! Vasárnap 14:00 órai kezdettel folytatódik a 2020-as galopp szezon. A jó hangulatot tovább fokozza a 300 000 Ft jackpot magyar versenyekre és a 15:10-kor kezdődő Kincsem+ futam, a Prix du Jockey Club, azaz a franciák Derby-je, ahol 300 millió forint lesz a jackpot.

A versenynap futamainak elnevezése a nagy múltú tenyészhelynek, a Szenttamási Ménesnek állít emléket. Muskátli, Turbó, Aréna és a többiek nemzetközi klasszisok voltak a maguk idejében. Örömteli, hogy a privatizáció után is telivérek töltik meg a tradicionális istállót. Horváth László tulajdonos és Szuna Szabolcs tréner komoly szerepet tölt be évek óta a magyar lóversenysportban.

A nap első versenye a 3200 méteres Krőzus Gátverseny lesz. A minden idők egyik legsikeresebb magyar ugrólováról elnevezett versenyben a legutóbb könnyen nyerő High Spec (5) lehet a favorit. Most nehezebb dolga lesz a klasszis hazai és a szlovák telivéreknek köszönhetően. A nyeretlenek sem maradnak verseny nélkül ezen a napon, 1600 méteren mérik össze tudásukat. A nap harmadik futamában az újonnan bemutatkozó kétévesekre szegeződik minden tekintet, hét telivér áll starthoz a győzelem reményében a legrövidebb távon, azaz 900 méteren. Az 1400 méteres Szolnoki Hendikepben Pókerarc (2) képviseli a legjobb esélyt, de bárki okozhat meglepetést. 16:00 órakor indul az Aréna Hendikep 1400 méteren hat indulóval. Just Mine (2) és She Moves (4) topp formában kezdte a szezont. Érik egy újabb győzelem valamelyikük számára? A nap hatodik futama az 1600 méteres Nagykunsági Hendikep lesz, kilenc telivér küzd a győzelemért. Az 1400 méteres napi főversenyben, a Szenttamási Díjban hét lovat adtak indulónak, a Turf két favoritjának lábában van már egy-egy győzelem, Dante’s Peak (2) és Báthory (1) küzdelme várható. A nap zárásaként 1200 méteren futják a Turbó Hendikepet, Amorózó (5) győzelem után indul.

Találkozunk vasárnap a Kincsem Parkban! A belépés díjtalan.

Fotó forrása: ZL Photos

SHARE THIS