/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 7. versenynap

A szezon hetedik galopp versenynapján Stanislav Georgiev idomárként és lovasként is triplázott, ezzel elnyerve a legeredményesebb idomári címet.

Lovasként és idomárként is remek napot zártál, az idomításodban álló telivérek a szezon kezdete óta jó formában versenyeznek. Mit gondolsz, ez minek köszönhető?

Egyértelműen a befektetett munkának és energiának, remek csapattal dolgozom együtt! Nem kapkodunk velük, türelmesen készítjük a telivéreket versenyről versenyre. Szerencsére volt időnk arra, hogy formába hozzuk őket.

Előzetesen milyen eredményekre számítottál?

High Spec a Ceglédberceli Gátversenyben nem talált legyőzőre, így sejtettem, hogy duplázni fog, a könnyedsége engem is meglepett. Victoria Vitae sérüléssel küzdött, így később kezdtünk el vele dolgozni, ezt tulajdonképpen egy felhozó versenynek szántuk. Munkái alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen szép stílusban nyer. Love Forever első helye nem volt meglepetés, tudtam, hogy jobb képességű ló, mint amire eddigi eredményei alapján gondolni lehetett, sajnos nem alakultak a legjobban számára ezek a futamok, hendikepben rövidebb távon bizonyított. Cirfandli szintén sérüléssel küzdött, óvatosan készültünk vele, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó formát mutat majd az első versenyében a szezont tekintve. Kapdarkey és Lord Causeway számára nem kedvezett a meleg idő, egyikük sem tudta azt a formát hozni, amit vártunk volna.

Melyiküktől vársz még javulást?

Cirfandli második futására még jobb lehet, mint a Szenttamási Díjban volt. Victoria Vitae érzésre még nem mutatta meg legjobbját, így bízom a javulásában.

Milyen további tervek vannak a győztesekkel?

High Spec két nagyon jó verseny után kap most egy kis pihenőt, valószínűleg szeptemberben fog legközelebb starthoz állni 3600 méteren. Fiatal ló, van benne fantázia. Love Forever számára egy szabadfelállítású hendikepet néztünk ki, Victoria Vitae szintén 1400-1600 méteres hendikepben fog indulni.

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS