/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed a Nyári Nagydíj A1/A2 győztese

Június 26-án a hároméves Steed fölényes győzelmet aratott a Nyári Nagydíj A1/A2 futamban. Tulajdonosát és trénerét, Tenczel Gábort kérdeztük a siker kapcsán.

Értékeld nekünk kérlek a versenyt!
– 29,03 másodperces idővel nyerte a futamot, ami kezdő kutyához képest elég ígéretes. 28,50 és 29 eleje között vannak a nyílt osztályos idők, ami alapján ez az eredmény bizalomra ad okot. Fiatal kutyáról beszélünk, ez volt a harmadik versenye. Annak idején a jól ismert Booksy ugyan így kezdte a pályafutását, viszonylag korán bedobtam a “mélyvízbe” és amikor ráérzett a versenyzés ízére, gyönyörűen és határozottan futott. Remélem Steed előtt is hasonló jövő áll.

Mi volt az előzetes megérzésed a futam előtt?
– Egyáltalán nem számítottam a jó startjára. Az első háromba vártam, de nem gondoltam, hogy ilyen jól fog kezdeni, ez meglepetés volt számomra is.

Milyen kutya Steed? Könnyen edzhető?
– Nagyon szeret dolgozni, aktív a sétálnál is, élvezi a sprinteket. Belead apait-anyait a munkába, nagyon szorgalmas kutya, nem lehet rá panaszom. Ez a futása okot ad arra is, hogy tehetségesnek is nevezzem, de természetesen ez majd a későbbi futásainál fog kiderülni, hogy valóban így van-e.

Ha jól tudom, a származása is bizakodásra ad okot? 
– Igen, Lyreen Mover alias Drogba utolsó almából származik. Bár amikor ő megfogant, Drogba már idős volt és messze nem adta át azt a genetikát, amit fiatalon, de úgy látszik ez is elég lehet ahhoz, hogy élmezőnyben fussanak a kölykei.

Következő versenyek, távolabbi tervek vele?
– Azt nem merném állítani, hogy elég lenne Írországba is, de a Kincsem parki versenyeken mindenképpen részt vesz majd.
Most pénteken ismét rajthoz áll és a legerősebbek között fog futni, meglátjuk, hogy a szorgalma és a teljesítménye mire lesz elég.

Agárderby?
– Természetesen megpróbáljuk, de nagyon erős Derbyre számítok idén. Nevezni fogjuk őt, aztán meglátjuk meddig jutunk el vele.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/

 

SHARE THIS