/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 8. versenynap

A szezon nyolcadik galopp versenynapján ismét Kovács-Bakos Szilvia szerezte meg a legeredményesebb idomárnak járó címet. Idomítottjai három alkalommal álltak a dobogó legfelső fokán.

A versenynapot megelőzően milyen eredményekre számítottál?

Jó eredményeket vártam, idomítottjaink papíron is jó esélyt képviseltek. Bíztam abban, hogy helyt állnak majd. Pacsirtát a versenyt megelőzően az első három hely valamelyikére vártam, könnyített a dolgán, hogy kiesett a favorit Northern Way. Rebel’s Angel csapata nem volt kifejezetten erős, így reménykedtem a győzelmében. Az újonc Seventy Smile munkában már mutatkozott, bíztam a jó helyezésében, végül második helyen zárt.

Melyik idomításodban álló telivér okozott pozitív meglepetést?

Pacsirta volt a legpozitívabb meglepetés számomra, nagyon odatette magát ifj. Kozma Istvánnal.

Kitől vársz még javulást?

Rebel’s Angeltől, Seventy Smiletól és Pacsirtától is, úgy érzem, hogy még van feljebb.

Milyen további tervek vannak kilátásban velük?

Seventy Smile csikóversenyekben fog indulni, meglátjuk mennyire lesz még növésben. Ez majd eldönti, hogy könnyebb vagy komolyabb versenyekben fog legközelebb starthoz állni. Rebel’s Angel hosszútávú versenyekre készül, fokozatosan emeljük neki az erősséget, szerintünk felérhet a jobbak közé, amennyiben ez beigazolódik kancaversenyekben fog indulni. Pacsirta most 1800 méterre nyert, szeretnénk hosszabb távon is kipróbálni. Amazing Allegra számára szintén hosszútávú kancaversenyekkel számolunk.

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS