/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Kengyelfutó Evo a July Trophy S0 győztese

A kétéves újonc kan, Evo rögtön szép győzelemmel debütált a Kincsem Parkban. Tulajdonosát és trénerét, Ripszki Tamást kérdeztük a siker kapcsán.

Hogy tetszik az új agárpálya? Milyen itt versenyezni?
– Nekem személy szerint nagyon tetszik, maximálisan elégedett vagyok vele. Első versenyem volt itt, de nagyon jól éreztem magam, minden remekül működik.

Hogy fekszik a külső nyulas rendszer az agaraidnak?
– Két kutyám futott ezen a pályán, az egyik még csak edzésen. Szerintem egy agárnak teljesen mindegy, hogy külső- vagy belső nyulas pályán fut. Angliában ez a szokás, így ott ezt tanulja meg a kutya. Szerintem egy jó agár bármilyen pályán elfut, amit megszokott.

Mi volt az előzetes megérzésed a pénteki futam kapcsán?
– Első háromba vártam, de titkon azért reméltem, hogy győzni is tud. Ismerem a kutyámat, tudom milyen jó képességei vannak, ezért is bíztam abban, hogy akár meg is nyeri a futamot.

Milyen volt a verseny lefolyása?
– A rajtot kicsit elrontotta, de aztán szépen korrigált és felhozta magát. Van még mi csiszolni rajta, de fiatal kutya, első versenye volt, ehhez képest nagyon jól futott, elégedett vagyok az eredménnyel.

Milyen kutya Evo, milyen a természete? Könnyű vele dolgozni?
– Rendkívül jó fejű, kiegyensúlyozott, a munkában nagyon aktív. Otthon pedig rendkívül nyugodt, de ha versenyről van szó, akkor teljes szívvel dolgozik.

Van-e valamilyen speciális igénye?
– Nincsen. Mindenből a lehető legjobbat kapja, de a legfontosabb a szeretet, amiből rengeteget adunk neki. Mint ahogyan a többi kutyánknak is.

Mikor láthatjuk őt legközelebb futni? Mik a távolabbi tervek vele?
– Az Agárderby a cél, arra készülünk, Nem futott még hosszút, ezért jövő héten edzésen 480 méteren fog majd futni, de versenybe most nem nevezem.

Mi a helyzet a másik agaraddal?
– A másik agaram Legyen1 Póker, következő versenynapon 280 méteren fog indulni, ő eleve rövidtávos. A későbbiekben pedig mindkét agarammal folyamatosan tervezek versenyezni.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/The Sighthound Photographer

 

SHARE THIS