/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Szlovák győzelem minden idők egyik legerősebb Millenniumi Díjában

A Kincsem Park a régió lóversenyközpontja, ezt a hétvégén is igazolta hazánk egyetlen lóversenypályája. Ausztriából, Csehországból, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek a legrangosabb versenyeinkre lovak, emellett nemzetközi FEGENTRI futamnak voltunk a házigazdái. És ha ez nem lett volna elég, sztárparádé volt a nyeregben Gr1-es nyerő lovasokkal.
Régen látott erős, 12 lovas nemzetközi mezőny állt starthoz a galopp szezon egyik legkiemelkedőbb futamában a Millenniumi Díjban. Az 1896 óta megrendezésre kerülő futamban 1800 méteren mérték össze tudásukat a régió klasszisai és a legjobb magyar telivérek. Nehéz volt a fogadók dolga és az esély elemzés, a szaklap a csehek lovában bízott, a legjobb magyar lovak, a tavalyi Derby nyerő Golden Sea és a hároméves Charlie Firpo mellett.
A verseny színvonala minden igényt kielégített. A startot követően a szlovák tréningből érkezett Chilli Chocolate vállalta magára a vezetést, de a mezőny végig együtt, zártan galoppozott. A befutóra fordulva egy másik szlovák ló, Zuzana Kubovicová idomítottja, a hatéves Zoriana (Zdenko Smida) átvette a vezetést és a legjobb magyar lovak támadását visszaverve, remek formát igazolva győzött a 7.5 millió forint díjazású futamban.
Kovács-Bakos Szilvia idomítottja, a csupán hároméves Charlie Firpo (Jirí Palík) bizonyította klasszisát és nagyot hajrázva második lett, a tavalyi Magyar Derby nyerő Golden Sea (Stanislav Georgiev) előtt. A futam a Nemzeti Galopp Liga állomása is volt egyben, így elképzelhető, hogy a Kisbér Díjban és a Kincsem Díjban is látni fogjuk az északi szomszédunktól érkező telivért.

SHARE THIS