/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A magyar Arktisz sikere a nemzetközi Alagi Díjban

Minden győzelem és helyezés értékét növeli, ha azt a versenyző nem csak a saját szűkebb környezetében éri el. A magyar Arktisz sikere azért is értékes, mert a derby évjárat 2000 méteres versenyében a legjobb hazai lovak mellett kiváló osztrák, szerb és szlovák lovakat múlt felül egy felejthetetlen versenyben.
A futam rangját és súlyát jól mutatja, hogy 1893 óta rendeznek Alagi Díjat hazánkban, mely a Derbyre készülő háromévesek fontos állomása. Idén tíz telivér mérte össze tudását, hét magyar és három külföldi. A 3 000 000 forinttal díjazott versenyben először Turn Me On és az Olasz Derby nyerő zsoké Carlo Fiocchi diktálta a tempót, majd a befutó utolsó 400 méterén mindenki megindult. Az osztrákok reménységét, Hadewint a világklasszis lovas, Alberto Sanna szinte a hátára vette és már nyerőnek tűnt, mikor megjelent Molnár Orsolya idomítottja, a Harbour Watch apaságú Arktisz (Jaroslav Línek) és emlékezetes csatában kicsikarta a győzelmet a legjobb osztrák ló előtt. Harmadiknak a Nemzeti Díj nyerő Bánk jött fel.
Az ömlő eső ellenére zúgott a tribün a magyar siker után. A futtatók, a BÁLVÁNYOS KÖR tagjai, Cseri Oszkár, Cseri Dávid, Nirnsee Ferenc és dr. Nirnsee András futtatói pályafutásuk legnagyobb sikerét aratták. Ez a győzelem is igazolta, hogy a versenylovak szeretete genetikailag is öröklődik, apáról fiúra száll, így a díjátadáson mind a két generáció képviselte magát. Arktisz sikere igazi idomári bravúr, Molnár Orsolya percre pontosan időzítette az aggályos lábú, de remek képességű háromévest. Arktisszal a tervek szerint augusztus 23-án, a 98. Magyar Derby-ben találkozhatunk megint.

SHARE THIS