/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Frankel csikó magyar tréningben!

Minden idők egyik legmagasabb szintre értékelt lova, a veretlen középtávú fenomén, Frankel (GB) (Galileo (IRE) -Kind (IRE)) a brit lóversenyzés csodájaként 143-as formájával rekordot állított felt. Soha egy telivér sem kapott ennyire magas képességszámot, mint ő. Ennek megfelelően az idei fedeztetési díja 175.000 font! (67,3 millió forint) Kétévesen már Gr-1-es versenyt nyert, aztán jött számára a többi siker. A nagy és fölényes győzelmek közül kiemelkedik a 2000 Guineas megnyerése, ahol más sebességi fokozatban versenyzett, mint a többi riválisa. Hároméves karrierje során ő volt a legeredményesebb telivér hazájában. Pályafutása során tizennégyszer futott, tizennégyszer győzött.

A hétfői napon a magyarországi lóversenysport újabb mérföldkőhöz ért, a franciaországi ARQUANA árverésén július 20-án a FELTEFE istálló megvásárolta Frankel egyik csikóját, Blazing Comet-et (Frankel-Moonlight’s Box). A hároméves leütési ára 14 000 euro volt, Dunakeszi-Alagon Csupor Ferenc istállójába került. Eddigi karrierje során négyszer futott. Mondanunk sem kell, hogy mekkora papír került az országba, anyai testvére a világklasszis Bago (Nashwan-Moonlight’s Box) és Maxios (GB) (Monsun – Moonlight’s Box), mindkét telivér remek pályafutást tudhat magáénak, többszörös Gr1 nyerők Franciaországban.
https://www.arqana.com/lots/summer_sale/263/81604

Blazing Comet-en kívül egy Bated Breath-Delicate származású hároméves is megvásárlásra került az árverésen, Theblacklist szintén a FELTEFE istálló csapatát erősíti majd.

SHARE THIS