/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Július 25-26

A szezon tizedik galopp versenynapján Stanislav Georgiev, a tizenhetedik ügető versenynapján Csordás Emil triplázott, ezzel mindketten megszerezték a legeredményesebb idomárnak járó címet.

Stanislav Georgiev:

A versenynapot megelőzően milyen eredményekre számítottál?

Bíztam benne, hogy helyt fognak állni az idomításomban álló lovak. Nagyon jól dolgoznak, remek formában vannak, ezt szerencsére hétről hétre mutatják is. A versenyek nagyon ideálisak voltak számukra, mind a mezőny, mind a táv tekintetében.

Melyik idomításodban álló telivér okozott pozitív meglepetést?

Perpericon és Sonic Bang. Előbbi egy évet kihagyott, akkor harmadik helyen ért célba, most pedig első futására sikerült a győzelem, nagyon tetszett a stílusa! Az utóbbi nem sokat mutatott munkában, de versenyben tetszetősen ment, értékes harmadik helyet szerzett.

Kitől vársz még javulást?

A két kétévestől mindenképpen, Rumba Lady másodikként galoppozott át a célon, véleményem szerint benne még több van. Ez igaz Stolen Time-ra is, az első három hely valamelyikére vártam, sajnos nem úgy jött össze számára a verseny, ahogy azt reméltük. Bízom benne, hogy legközelebb megmutatja valós tudását.

Milyen további tervek vannak kilátásban a győztesekkel?

Perpericonnal kisebb kategóriás versenyekben gondolkozunk, ha meglesz a hendikep száma, akkor lentről indulunk felfelé. Meglátjuk milyen szintre tudunk felérni vele. Love Forever szerencsére kiesett a hendikepekből, két versenyt nyert, valószínűleg a Derby napon a Flandorffer Tamás Emlékversenyben áll majd starthoz 1200 méteren. War Mastertől már régóta ezt a formát vártam, télen nagyon jól dolgozott, eddig valamiért nem tudta magából kihozni a maximumot. Amennyiben rendben lesz a felkészülése, akkor a Derby-ben szeretnénk indítani.


Csordás Emil:

Hajtóként és idomárként is nagyon jó napot zártál szombaton. Istállód lovai remek formát mutattak eddig is. Hogy látod, minek volt köszönhető, hogy ilyen jól szerepeltek a hétvégén?

Ezen a napon több kedvező beállítású lovam is starthoz állt, Angello már többször ügetett 19 alatti időt. Gigant Wings utoljára könnyen nyert, így reméltem, hogy ezt a feladatot is abszolválja. Zóna tavaly egy drasztikus lábkezelésen esett át, ennek köszönhetően idén már jobban terhelhető, ezáltal remek formákat üget.

Előzetesen milyen célokat tűztél ki a szombati versenynapra?

Az előzetes terv mindig az, hogy jó eredményeket érjünk el a lovakkal.

A szívedhez közel álló lóra emlékezve, Grál-lovagról elnevezett díjban Zónával merész taktikát választottál. Miért döntöttél így? Milyen jövőbeli terveid vannak az Offenbach Bigi származású kancával?

Grál-lovag a múlt, nagyon szép múlt még a Kerepesi úti Ügetőpályáról. Most azonban a jelenben élünk és itt kell bizonyítani. A döntésem fő oka az volt, hogy a jövőbeli terveink között számos hosszútávú verseny van kilátásban, így ebben a versenyben szerettem volna kipróbálni, hogy mennyire tetszik a kancának a hosszútáv. Zóna több szinten is kedvencem, hiszen apját, Offenbach Bigit én importáltam a Németországban dolgozó Fábián Imre segítségével. Szerencsére egyből megtetszett Zsálek Zsolt tenyésztőnek az Andover Hall apaságú mén, ennek legkiemelkedőbb eredménye Zóna és Zenit Charme. Sajnos a lábszerkezeti adottságai a ménnek nem a legmegfelelőbbek és ezt hűen örökíti is, ezért van, hogy Zóna keveset fut.

Melyik lovaidtól vársz még javulást?

Mindegyiktől javulást várok a tudásukhoz mérten a következő hetekben.

Szöveg: Lukácsi Antónia, Galkó Orsolya

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS