/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nagydíjak napja

 

Augusztus 1-én a szombati ügetőversenynapon három nagydíjban futnak hazánk leggyorsabb ügetőlovai a Kincsem Parkban.  A korona vírus miatti tavaszi leállás okán feltorlódtak a nagydíjak, így három kiemelt versenyt láthat a közönség szombaton, a fogadásokat pedig 600.000 forint jackpot teszi teljessé. A nap elején (2. és 3. futam) futják a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny két előfutamát. Az elsőben Zitti Tutti (2), a másodikban Vital RG (3) a favorit. Mindkét versenyből az első 4-4 ló kerül be a 18:05-kor induló döntőbe, ahol fordulóstarttal indulnak majd a finalisták.
A Szent István Díj 16:30-kor indul, idén egy futam fog dönteni! A verseny elsősorban a hároméves évjárat erőviszonyait méri fel, Borutka (1) legutóbbi hibáját győzelemmel korrigálhatja, de Bazsiville (3) és Bonaparte Boss (4) komoly ellenfél lehet. A Derby évjáratból Apollo Creed (6) itt fog futni, míg a megbízható öreg klasszisokat a tavalyi bajnok, Újrázz! (7) képviseli.
A versenynap legjobban várt versenye a Nemzeti Ügető Liga második állomásaként megrendezett Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa lesz. Az 1800 méteres 2 millió forinttal díjazott futamban tíz kiválóság indul, a magyar pályázók mellett cseh, szerb és szlovén lovak. A futam különlegessége, hogy a két szerb tréningből induló lónak Nikola Jokic szerb válogatott kosárlabdázó a tulajdonosa, jelenleg NBA-ban játszik, a Denver Nuggets-ben. Első lova Dream Catcher volt, róla kapta a nevét az istálló. A papírforma a szlovén Take Me Home (4) sikerét ígéri. Ha reális a szerb Amy del Duomo (3) 13,7-es utolsó formája, akkor ő is nyerhet. A legjobb magyar esélyt a tavalyi Liga nyerő és Magyar Ügetőderby nyerő Zsenerőz képviseli.

A versenynapra a belépés díjtalan!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS