/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Agár Derby negyeddöntők péntek este

Pénteken elkezdődnek az előfutamok az augusztus 21-én megrendezésre kerülő 6. Kincsem Park Agár Derbyre. Összesen hét versenyben mérik össze tudásukat a sportos négylábúak.

Az első futam a 280 méter hosszú Gable Dodge S2 lesz, hatan mérik össze gyorsaságukat. A futam egyik favoritja Bullet, aki legutóbb jó mezőnyben volt harmadik. Pantera ezúttal már dobogóra állhat, Muci némi javulással meglepetést okozhat. Joy most akár egy helyezést is elcsíphet, Spirit és Assassin pedig edzésidejeik alapján döntős futással kezdhetnek.

A második verseny a szintén 280 méteres Gable Dog S1, hat aspiránssal a startnál. Godzilla legutóbb biztosan ért haza, most ráduplázhat. Amy szintén eredményes futással jelentkezhet, Coming Soon június végi formájával a favoritok ellenfele lehet. Az újoncok közül Omega tűnik a legerősebbnek, de Tamo Johnny és Mayki is figyelmet érdemelnek.

A harmadik futammal áttérünk az Agár Derby negyeddöntőire. A 480 méteres I. negyeddöntőben hatan állnak starthoz. A klasszis Jaytee Milan sérülés és hosszú kihagyás után tér vissza, ennek ellenére a futam favoritja. Champ erős mezőnyben volt nagyon szoros negyedik, komoly ellenfélnek tűnik. Hayley ha egy kevesét még tud javulni, szintén főszereplő lehet. Futó Sky folyamatosan döntős, most akár az első háromba is beférhet. Alf és Ashley is elcsíphetnek egy továbbjutó helyet.

A negyedik verseny a II. negyeddöntő lesz, szintén 480 méteren mérik össze tudásukat hatan. Excellent nevéhez méltóan teljesít, a győzelemért küzdhet. Magic nem tud rosszul futni, ezúttal is a döntőbe várjuk. Steed nyerő formája elég lehet ide. Pearl jól dolgozik és 480 méteren meglepheti a favoritokat, Penge is döntős esélyt képvisel és Futó Power is az élmezőnyben köthet ki.

Az ötödik futam a 480 méter hosszú III. negyeddöntő lesz, ismét hatan állnak starthoz. Jelly Flood komoly reményekre jogosító import, első esélyt képvisel. Hellboy továbbra is nagyon erős, dobogós futására számíthatunk. Jessy szép győzelem után érkezik, döntőbe várható, Chrome kis javulással küzdelembe érhet. Stemgrove Turbo és Zorro is először futnak a Kincsem Parkban, bármelyikük képes lehet arra, hogy odaérjen valamelyik továbbjutó helyre.

A hatodik versenyben, a IV. negyeddöntőben is hatan készülnek a megmérettetésre 480 méteren. Johnny mindháromszor eredményes volt, nyerő idejével itt is első esély. Raven komoly mezőnyökben ért folyamatosan küzdelembe, a győzelemért csatázhat, Miss Danger pedig ezúttal ismét dobogós lehet. Black Fantasynak eddig nem volt szerencséje, zavartalan verseny esetén odaérhet valamelyik továbbjutó helyre. Ticket javulással most számíthat, Voice tippeletlenül is esélyesnek tűnik.

A nap zárófutamában, a 480 méteres V. negyeddöntőben is maximális mezőny, azaz hat agár áll starthoz.
Lexa tovább menetelhet, Dark Raven edzésidejei alapján akár nyerhet is. Don Juan rutinos és remek képességű négyéves, meglehet számára az elődöntő. Keny előző teljesítménye alapján figyelmet érdemel, Jerry győzelme sem lenne váratlan eredmény. Etalon két hete remek versennyel debütált, ő is küzdelembe várható.

A versenynap 20.30-kor kezdődik, mindenkit szeretettel várunk!

SHARE THIS