/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Augusztus 15-16.

Augusztus harmadik hétvégéjén az ügető idomárok közül Horváth Zoltán, a galopp trénerek közül Csupor Ferenc ünnepelhetett két-két győzelemmel.

Horváth Zoltán

Hogyan értékelnéd eddig a 2020-as szezont?

Nagyon jól kezdtük az évet, sajnos a vírushelyzet miatt minden felborult, több ügetőt is elvitték tőlünk, érthető módon nagyon megviselt minket ez az időszak. Nehezen szereztük vissza a lendületet, de szerencsére elmondható, hogy az utóbbi időben jól mennek a lovaink, sikerült versenyeket is nyernünk, így bizakodva állunk a jövő előtt.

Melyik idomításodban álló ügető teljesítménye okozott számodra meglepetést?

Meglepetést egyik ló sem okozott, mindegyikük képességével tisztában voltam. Allegra idén már három versenyt nyert, tudtuk, hogy most sem fog csalódást okozni. A többi idomításomban álló ügetőben is bízom, remélem, hogy sok szép pillanatot tartogat még az év.

Melyik volt számodra a legkedvesebb győzelem?

Zente győzelme volt a legkedvesebb, az istálló egyik kedvence! Csupa szív, sosem okoz csalódást.

Mely nagyversenyben képviselitek magatokat legközelebb?

A Derby és Divat Hétvégét mi csak nézőként szemléljük ilyen tekintetben, a következő cél az Ötévesek Nagydíja lesz, Zente áll majd starthoz.


Csupor Ferenc

A versenynapot megelőzően milyen eredményekre számítottál?

Az elvégzett munkának valamikor ki kell jönnie belőlük, így számítottam az idomításomban álló telivérek jó szereplésére. Tűzgalamb jó futása nem ért meglepetésként, ez elmondható Last Stride-ról és Santisról is.

Mit gondolsz, melyik idomításodban álló telivérben van még javulás?

Főként hendikep lovakkal dolgozunk, szépen elindultak felfelé, véleményem szerint mindenkiben van még javulás. Lanna, Last Stride, Can’t Beat It és Baal is jön előre, utóbbi eddig szintetikuson futott, következő alkalommal gyepen áll majd starthoz, kíváncsi leszek mit mutat majd.

A közelmúltban az idomításodba került egy Frankel csikó, Blazing Comet. Hogy halad a felkészüléssel? Mikor fog starthoz állni?

Jól érzi magát, akklimatizálódik. Szépen halad a felkészülése, türelmesek vagyunk vele, nem sietünk sehová. Tulajdonosai sem kapkodnak, ha teljes mértékben felkészült a versenyzésre csak akkor fog starthoz állni. Konkrét időpont még nincs, valószínűleg ősszel mutatkozik majd be hazai pályán.

Fotó: Maróti Edit, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS