/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vélemények a 106. Magyar Ügetőderbyről


Hajnal Tibor, idomár

Alfa Boy felhozó versenyében közel végzett Adriana Asti-hoz, azóta munkában javulást mutatott, így nagy bizalommal indítjuk. A Derbyt csak egyszer futják, így bármi megtörténhet, de nagyon bizakodóak vagyunk. Adriana Asti-t és az egyre jobb Atomanti M-et tartom a legnagyobb ellenfélnek.

Juhász Balázs, idomárhajtó

Acélos Fiú idén, kihagyás után első versenyében topformával jelentkezett és nyert új egyéni rekorddal. Ezután viszont a teljesítménye folyamatosan romlott. Amennyiben jó napot fog ki és a szerencse is mellénk áll, akkor küzdhet egy kisebb pénzdíjért. Véleményem szerint Alfa Boy és Adriana Asti küzdelme várható a győzelemért.

Csordás Emil, idomárhajtó

Adamo Fling augusztus elején nagy formával 18,3-ban győzött 1900 méteren, amivel kvalifikálta magát a Derbyre. Hosszú, kihúzott munkákkal készült, hogy javítsuk a távbírását. A Derby sokszor irreális lefolyású, ezért aki nem indul, annak nincs esélye egy ilyen versenyben a jobb szereplésre. Mi megpróbáljuk és bízunk egy pénzes helyezésben. Papíron Adriana Asti és Alfa Boy küzdelme várható.

Goran Zolnaji, idomárhajtó

Atomanti M idei öt futásából hármat megnyert. Úgy érzem topformába sikerült hoznunk, munkában is remekül teljesít, ezért is indítjuk nagy bizalommal. Amennyiben zavartalan versenyt tudunk futni, akkor megszorongathatjuk a két esélyest, Alfa Boy-t és Adriana Asti-t.

Kolozsi László, idomárhajtó

Ajándék a megbízhatóság mintaképe. Tulajdonosával – aki egyben a tenyésztője is – együtt döntöttünk az indulása mellett. Jól sikerült a felkészítése, de az ellenfelek erősek, így már elégedettek lennénk egy kisebb pénzes helyezéssel is. Véleményem szerint Adriana Asti és Alfa Boy küzdhet a győzelemért.

Tomislav Visnjic, tulajdonos

Sugar Babe A.T. volt már jobb formában is, ennek ellenére büszkék vagyunk, hogy indulhatunk vele a Magyar Ügetőderbyben. Sokkal többet tud annál, mint amit utolsó Kincsem parki versenyében láttunk tőle, de ez látható is korábbi svéd formáiból. Nem könnyű hajtás, azonban, ha zavartalan lesz a versenye, erős hajrájának köszönhetően bárkire veszélyes lehet a befutóban.

Sabath Black A.T. sincs tökéletes kondícióban, ráadásul egy vírusfertőzésen is átesett az elmúlt hetekben, de most már rendben van. Az ő esetében elmondható, hogy az utolsó félévben nem igazán úgy szerepelt, ahogy korábban, de talán lassan ismét formába fog lendülni, munkában javulást jelzett. Amennyiben megrázza magát, akár a két favorittal is felvehetné a versenyt. Összességében elégedett lennék, ha a két lovam közül legalább az egyik dobogós helyezést tudna szerezni.

Márton Lajos, idomárhajtó

Két lovamat indítom az idei Derbyben. Apollo Creed a tavalyi Ferge László Emlékverseny győztese idén kicsit halványabb, de a hosszútáv valamivel kedvezőbb számára, így egy jobb pénzes helyezésben bízunk. Nyitott versenynek néz ki az idei futam, de Adriana Asti és Alfa Boy jobb esélyt képvisel a többieknél.

Ann Bella M másfél hónapja került az idomításomba, munkában jól mozog. Remek középtávú időkkel rendelkezik, de távbírást még nem igazolt, ha állja a 2500 métert, akkor küzdhet a pénzes helyekért.

Veljko Mazsity, idomárhajtó

Adriana Asti már csikó kora óta erre a versenyre készül. Eddigi eredményei önmagukért beszélnek, mindig tudott fejlődni. Azt gondolom, hogy ha most is egy kicsit előre tud jönni, akkor küzdhet a győzelemért. Jó formában van, a felkészítése is remekül sikerült. Alfa Boy-t tartom a legnagyobb ellenfélnek.

Fotó: Pinter Edvard

SHARE THIS