/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények a 98. Magyar Derbyről

Molnár Orsolya, idomár

Arktisz kétévesen győzelemmel kezdte pályafutását, majd sajnos komoly sérüléssel küzdött, műtéten esett át, a rehabilitáció is hosszúra nyúlt. Szerencsére felépült, fokozatosan készítettük a versenyeire. Idén két jó versenyt követően az Alagi Díjban állt starthoz Jaroslav Línekkel, izgalmas versenyt futva szaladt át elsőként a célvonalon. A távbírásával az eddigiek alapján nem lesz probléma, minden lovat ellenfelének tekintünk, hiszen bármi megtörténhet, eredményes, jó futást várok tőle.

Hajdi Lajos, idomár

Bánk eddigi versenyeivel teljes mértékig elégedett vagyok, két első és egy második hely a mutatója. A Nemzeti Díjat nagy stílusban nyerte, az Alagi Díj kevésbé alakult jól számára, de azóta is folyamatos javulást mutat munkában. Hosszú vadászkentrékkel készült, minden rendben volt vele a tréningek során, jó formában van, egészséges. Lovasa változatlanul Zdenko Smida lesz, így neki már sok újat nem kell mondanom, ismeri a lovat. Nagyon jó futást várok tőle, bízom benne, hogy eredményesen szerepel majd.

Stanislav Georgiev, idomár-lovas

Calabrese eddigi versenyeiben már mutatta magát, van benne képesség. Biztos vagyok benne, hogy a távbírásával nem lesz probléma. A Papp István II. Emlékverseny Hendikep nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük, a top súlyt is ő vitte, viszont ez csak egy felkészítő verseny volt számára a Derbyre. Mindig kerültem az erős mezőnyt, inkább könnyebb versenyekben indítottuk hosszabb távon, a maximumot mostanra tartogattuk, a topját még nem futotta meg. Jó formában van, remekül érzi magát, a szokásos munkáival készítettük, szerencsére problémamentesen. Amennyiben a versenyben minden jól alakul és a szerencse is mellénk áll, akkor az első három hely valamelyikére várom őt, győzelmét is elképzelhetőnek tartom.

War Master számára nem úgy alakult a szezon kezdete, mint ahogy azt én szerettem volna, sajnos egy kisebb sérüléssel küzdött, három hetet kihagyott. Nehezen lendült ismét formába, munkában teljesen máshogy mozog, mint amit versenyben mutat, több futás kell neki ahhoz, hogy megfelelően teljesítsen. A Nemzeti Díjban egy próbát tettünk vele, messze nem volt még topformájában. A táv nem lesz számára probléma, a felkészülése rendben ment, jó kondícióban van. Új zsoké került rá Salvatore Sulas személyében, ennek az az oka, hogy erős, határozott lovast igényel, eléggé lusta természete van. Bízom benne, hogy az első öt hely valamelyikére odaér.

Maronka Gábor, idomár

Faust jól kezdte a pályafutását, a Nemzeti Díj, mondhatni egy kisiklás volt számára, de ezt inkább a mi tévedésünknek tudom be. Az 1600 méteres táv nem kedvezett neki, ezt követően 1800 és 2000 méterre futott, látványosan más stílusban. Jó formában van, a felkészülése rendben zajlott, az első három hely valamelyikére várom.

Ribárszki Sándor, idomár

Lucifer eddigi versenyei sajnos sosem úgy alakultak, ahogy azt mi előre terveztük, annak ellenére, hogy jó eredményekkel zárt. Valami mindig közbeszólt, bízom benne, hogy a Derbyben ezt kiküszöböljük és végre a szerencse is mellénk áll majd, mind a versenyhelyzet, mind a lovaglás terén. A felkészülése sajnos nem volt zavartalan, voltak kisebb nehézségek, de egészséges és jó kondícióban van. Hatalmas szíve van, a „speedje” is jó, de nem egyszerű lovaglás, oda kell rá figyelni. Minden induló telivér ellenfele lehet, az első öt hely valamelyikében bízom, nagyon komoly mezőny gyűlt össze.

Zala Csaba, idomár

Stone Sober eddigi teljesítményével elégedett vagyok, az Alagi Díj ellassúzott volt számára, nem tetszett neki, más taktikával kellett volna őt lovagolni, de a Derbyben ezt majd pótoljuk. Jól dolgozik, remek formában van, véleményem szerint az Alagi Díjhoz képest a 400 méterrel hosszabb táv kedvezni fog számára. Bízom az első három hely valamelyikében.

A tulajdonossal egyeztetve döntöttünk Herastias indítása mellett, bár szélső esélyt képvisel. Jó munkákkal készült, az utolsó versenyében a 2200 méteres táv kedvezett neki, hatalmas szíve van. Szeretnénk megnézni, hogy hol áll jelenleg az évjárattársaihoz képest.

Pető Sándor, idomár

Impression eddigi futása során a kancákkal mérkőzött meg, az 1600 méteres Hazafi Díjban harmadik, majd az 1800 méteres Erzsébet Királyné Díjban első helyen ért célba, ez bizakodásra ad okot. Frissen dolgozik, nagyon jól érzi magát és javulást is látok benne. Pénzdíjas helyezésben bízom.

Kovács-Bakos Szilvia, idomár

Simply The Best eddigi futásaival elégedett vagyok, bár mindig egy kicsit szerencsétlen pozícióból kezdtük meg a véghajrát, bízom benne, hogy a Derbyben ezzel sem lesz probléma. Jó formában van, jól dolgozik, emiatt is döntöttünk az indítása mellett. A távbírást versenyben még nem igazolta, munkában nincs vele problémája, meglátjuk, hogy egy ilyen helyzetben mit mutat majd. Az első öt hely valamelyikére várom.

Fotó: Medgyesi Kornél

SHARE THIS