/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vélemények a Pannónia Díjról

Hajnal Tibor, idomár

Két idomítottam is indul ebben a nagyversenyben. Zséda Lakatos Csabával megszokott párost alkot, hiszen három kiemelt versenyben is remekül szerepeltek tavaly. Megnyerték a Kétévesek Nagydíját, másodikak lettek a Kanca Díjban és az Őszi Kanca Díjban is. Idén kicsit halványabbnak érzem a kancát és a külső startszám sem kedvez neki, de mivel jól dolgozik, pénzes helyre várom.

Vital RG idén élete topjára ért. Két kiemelt versenyt is sikerült megnyernünk, legutóbb viszont a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben nem volt szerencsénk, mivel nem volt utunk a befutóban, remélem, hogy itt szerencsésebben fog alakulni a versenyünk! Hosszú, kihúzott munkákkal készítettük a mént, tartja is remek formáját, döntőbe várom. Legnagyobb ellenfélnek Zsenerőzt tartom.

Kolozsi László, hajtó

Zizitop szerb tréningből és hosszú kihagyás után tér vissza a Kincsem Parkba. Szerbiában teljesítette a próbafutamot, 2100 méterre 23,5-öt ment, ennél azért jóval többet tud, de ebben a mezőnyben csak egy új rekord reményében áll starthoz. A verseny legnagyobb esélyesének Zsenerőzt tartom, de Vital RG megszorongathatja.

Csordás Emil, idomárhajtó

Zóna hosszútávú utolsó versenyét felkészítésnek szántam az Ötévesek Nagydíjára és a Ménesek Díjára. Nagy örömömre szolgált, hogy sikerült nyernünk, amivel úgy érzem, hogy lovam felért évjáratának legjobbjai közé. Nem kifejezett sprinter, de kedvező startszámunknak köszönhetően egy jobb pénzes helyezésben bízom. Zsenerőz és Valentino küzdelmére számítok.

Vince Béla, tulajdonos

Zsenerőz tavaly, négyévesen felért a csúcsra. Megnyerte a Derby-t, a Kanca Díjat, a Hungária Díjat, a Köztársaság Díjat és a Ménesek Díját, elhozta a Liga trófeát is. Idén, ha lehet mondani, még erősebbnek tűnik, hiszen a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában erős nemzetközi mezőnyben is remekül helytállt, új egyéni rekorddal lett második. Sok minden mellette szól, a startszám húzásból is jól jöttünk ki. Ezúttal ismét Mitja Slavic fogja hajtani, de a versenyeket a pályán futják, bízom abban, hogy nem lesz semmilyen zavaró körülmény, ami hátráltat majd bennünket. Az eddig bevált felkészítésén nem változtattunk, jó versenyre számítok, természetesen nyerni szeretnénk!

Goran Zolnaji, idomárhajtó

Villám Ville idén kicsit halványabban teljesített, de voltak bíztató jelek a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny első futamában és a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben is. Azóta munkában tovább javult, és bár a startszám húzásnál nem volt szerencsénk, mégis bízom abban, hogy egy jobb pénzes helyezést tudunk majd szerezni. Azt gondolom, Zsenerőz és Vital RG a két legjobb esély a futamban.

Miskolcsik Valentin, tulajdonos

Valentino a két héttel ezelőtti versenyében kapta a zárómunkáját, azóta a frissen tartása volt a cél. Szerencsére semmilyen hátráltató körülmény nem befolyásolta a felkészítését, erre a versenyre készült. Startszáma kedvezőnek tűnik. Legfőbb riválisnak Zsenerőzt tartom. Egy dobogós helyezéssel már nagyon elégedett lennék.

A szerkesztő véleménye

White Lady már sokszor bizonyította képességét, Derby és Kanca Díj helyezett, Ötévesek Nagydíja nyerő. Idén a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben elért második helyezése is mutatja, hogy jó formában várja ezt a nagydíjat, ami az egyik fő feladata ebben a szezonban. Fazekas Imrével megszokott párost alkotnak, így a dobogós helyek valamelyikére feltétlenül odaérhet.

Fotó: Kun-Orosz Adrienn

SHARE THIS