/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

98. Magyar Derby vasárnap a Kincsem Parkban

Elérkeztünk az év legnagyobb versenyéhez, a hároméves évjárat kiválóságainak futamához, a 98. Magyar Derby-hez! Jobbnál jobb programok várják a látogatókat a Derby és Divat Hétvégén a Kincsem Parkban. Az elegancia és a lóverseny kéz a kézben járnak, nagy hangsúlyt fektetünk a megjelenésre, a versenynap elmaradhatatlan kiegészítője a kalap! Több kategóriában versenyezhetnek egymással a hölgyek értékesebbnél értékesebb nyereményekért. A programot 1 700 000 Ft jackpot színesíti, a Kincsem+ futam 15:15-kor indul 150 000 000 Ft jackpottal.

A nap első futamában, a Patay Sándor Emlékversenyben 1100 méteren mérhetik össze tudásukat a sprinterek, ezt követően a BMW-Faldorffer Tamás Emlékversenyben kilencen küzdenek majd a győzelemért. A nap harmadik futama a 2000 méteres Spíler-Vatinius Hendikep lesz, a Turf favoritja Silverado (6). A Highland Golf Club is képviselteti magát az eseményen, méghozzá a Magányos Díj keretein belül 2200 méteren, tíz telivért láthatunk a startnál. Az amatőröknek sem kell csüggedniük, 1200 méteren futják a Horze-Nemzetközi Amatőrverseny Hendikepet. 16:35-kor startol el az Agrárminisztérium Díja-Buccaneer Díj 1600 méteren, az idomári vélemények az E-Turfon, illetve a Lóversenyfogadás Facebook oldalán olvashatóak. A legjobb esélyt a szaklap véleménye alapján Charlie Firpo (6) képviseli, de bárki okozhat meglepetést. Ezt követően az Equine Products Hendikep következik 1600 méteren, majd fél órával később a 2800 méteres MNV Díja. Mire számítanak az idomárok? Az E-Turfon és a Lóversenyfogadás Facebook oldalán minden kérdésre választ kaphatunk. A nap kilencedik futamában hatan vesznek részt, Sambo (Suták Csenge) győzelem után indul.
A nap tizedik futamában állnak starthoz a háromévesek legjobbjai 2400 méteren, 19:00-kor kezdődik a 98. Magyar Derby. A verseny nyitott, erős mezőny gyűlt össze. A szaklap a szürke Calabrese (3) mellett tette le a voksát, de a Nemzeti Díjat nagy stílusban nyerő Bánk (2), az Alagi Díj nyerő Arktisz (1), és Ribárszki Sándor idomítottja, az Alagi Díj harmadik helyezettje, Lucifer (5) is topp favoritnak számít.

Látogasson ki hozzánk és drukkoljunk együtt a telivéreknek! A belépés ingyenes, minden korosztályt szeretettel várunk. Kapunyitás 12:00-kor!

Fotó: ZL Photos

SHARE THIS